Terug naar overzicht

Lekkage aan stoomleiding

Op de fabriek van een grote gasleverancier was vanwege corrosie en/of erosie een lekkage ontstaan aan een stoomleiding. Om het productieproces minimaal te verstoren moest de lekkage spoedig verholpen worden. 

Belzona reparatie

De lokale contractor is al jaar en dag bekend met de mogelijkheden van de Belzona producten. Belzona heeft verschillende reparatiepasta’s, ieder met een unieke range aan eigenschappen en toepassingsgebieden.

Lekkage in ATEX-zone

Een goede oppervlaktevoorbehandeling is belangrijk voor een sterke reparatie. Aangezien deze leiding binnen een ATEX gebied stond, koos de lokale contractor voor het slijpgereedschap van Allmet Safety Tools. Alle materialen zijn EX-gecertificeerd door DNV als koud werk in Gas Zone 1 en 2.

Lekkage reparatie Belzona

Het reparatieproduct voor deze applicatie was de Belzona 1511. Uiteraard werd dit product pas toegepast na het opruwen en zo goed als mogelijk reinigen van de oppervlakte. Het inwetten van dit product gebeurt met een kortharige kwast, om vervolgens met een Belzona ‘applicator’ een smooth finish te maken. 

Belzona 1511

De Belzona 1511 staat bekend om de veelzijdige chemische resistentie en hoge temperatuur bestendigheid, namelijk tot: 210 ° C . Dit product wordt voornamelijk ingezet bij reparaties voor process vessels, distallatie kolommen, warmtewisselaars, tanks, pijpleidingen en scrubber units