Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

cavitatie in zwaarbelaste straalbuis

Een grote duwboot had veel last van cavitatieschade in een zwaarbelaste straalbuis. Dit was onder andere zichtbaar aan de ontstane putcorrosie. Perspect Benelux heeft een reparatiemethodiek voorgeschreven en werkte tijdens dit project samen met de Belzona gecertificeerde contractor: Iris. Deze uitgevoerde applicatie en werkwijze is onder te verdelen in 3 stappen. Uiteraard is tijdens de voorbereiding voor deze applicatie de oppervlakte voorbehandeld conform de Belzona richtlijnen.

  

 

 

 

 

 stap 1 - opvullen putcorrosie - Belzona 1111

Vanwege het cavitatieproces in de straalbuis waren er op verschillende plekken ernstige putcorrosie ontstaan. De eerste stap van deze applicatie was het uitvullen van de putcorrosie met de Belzona 1111. De Belzona 1111 Super Metal is bestand tegen een groot aantal chemicaliën en corrodeert niet. Het is zowel makkelijk te mengen als aan te brengen; de metaalpasta kan met conventionele gereedschappen worden verwerkt. Na uitharding is Belzona 1111 Super Metal duurzaam en de bewerkte metalen onderdelen volledig belastbaar.   

stap 2 - coaten straalbuis - belzona 1321

Na het opvullen van de putcorrosie was de straalbuis klaar om gecoat te worden met de Belzona 1321. Waar de Belzona 1111 de oppervlakte repareert en hersteld biedt de Belzona 1321 een beschermingslaag. De Belzona 1321 is in 2 lagen aangebracht en biedt langdurige erosie- en corrosiebescherming aan metalen oppervlakken. De Belzona 1321 Ceramic S Metal is een oplosmiddelvrije epoxy coating die naast bescherming tegen erosie en corrosie, ook weerstand tegen talloze chemicaliën biedt.   

 

stap 3 - elastisch coatingsysteem - bELZONA 2141

De derde stap van deze applicatie is het aanbrengen van een flexibele topcoat. Voor deze applicatie is gekozen voor de Belzona 2141 die bescherming biedt tegen cavitatie bij ultra hoge snelheden. De Belzona 2141 is een polyurethaanhars voor bekleding van metaal- en rubbercomponenten. Dit flexibele rubbermateriaal beschermt tegen slijtage, cavitatie, erosie en corrosie. De chemische resistentie van Belzona 2141 ACR Fluid Elastomer is hoog.

eindresultaat

Deze duurzame Belzona applicatie zorgt ervoor dat de straalbuis van deze duwboot (pusher) langdurig beschermt is tegen cavitatie schade.

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over de meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over andere applicaties kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.

 

CAVITATIE

COATING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 5851 HA-Barrier

Belzona 5851 HA-Barrier

Belzona 5851 HA-Barrier: warmte-geactiveerde coating voorkomt en repareert hete oppervlakken tot 150°C tegen corrosie onder isolatie (CUI).


Belzona 5831 ST-Barrier

Belzona 5831 ST-Barrier

Belzona 5831 ST-Barrier: epoxy coating voor corrosie bescherming van natte en olie verontreinigde oppervlakken. Belzona 5831 hardt onder water uit! 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


LUCHTLEIDING LEKKAGE - CORROSIEVORMING

Een lekkage, ontstaan door corrosievorming, aan een luchtleiding op een grote offshore locatie is verholpen conform de Perspect werkwijze.

 

WELDING VS COLD BONDING

Sinds de aangescherping van de wetgeving over het Slijpen en lassen in ATEX-Zones word cold bonding steeds belangrijker.Cold bonding kan worden omschreven als het samenvoegen van twee delen of materialen zonder het gebruik van verhitting.In deze blog indroduceren wij cold bonding.

 

BESCHERMEN VAN OBJECTEN OM SCHADE DOOR ABRASIE TE VOORKOMEN

Abrasie (slijtage) is een van de meest voorkomende oorzaken van slijtage. Slijtage is een proces dat niet volledig kan worden gestopt. Alles zal na verloop van tijd slijten, maar er zijn methodieken om dit proces te vertragen en zo apparatuur een langere levensduur te geven.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.