Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

cavitatie in zwaarbelaste straalbuis

Een grote duwboot had veel last van cavitatieschade in een zwaarbelaste straalbuis. Dit was onder andere zichtbaar aan de ontstane putcorrosie. Perspect Benelux heeft een reparatiemethodiek voorgeschreven en werkte tijdens dit project samen met de Belzona gecertificeerde contractor: Iris. Deze uitgevoerde applicatie en werkwijze is onder te verdelen in 3 stappen. Uiteraard is tijdens de voorbereiding voor deze applicatie de oppervlakte voorbehandeld conform de Belzona richtlijnen.

  

 

 

 

 

 stap 1 - opvullen putcorrosie - Belzona 1111

Vanwege het cavitatieproces in de straalbuis waren er op verschillende plekken ernstige putcorrosie ontstaan. De eerste stap van deze applicatie was het uitvullen van de putcorrosie met de Belzona 1111. De Belzona 1111 Super Metal is bestand tegen een groot aantal chemicaliën en corrodeert niet. Het is zowel makkelijk te mengen als aan te brengen; de metaalpasta kan met conventionele gereedschappen worden verwerkt. Na uitharding is Belzona 1111 Super Metal duurzaam en de bewerkte metalen onderdelen volledig belastbaar.   

stap 2 - coaten straalbuis - belzona 1321

Na het opvullen van de putcorrosie was de straalbuis klaar om gecoat te worden met de Belzona 1321. Waar de Belzona 1111 de oppervlakte repareert en hersteld biedt de Belzona 1321 een beschermingslaag. De Belzona 1321 is in 2 lagen aangebracht en biedt langdurige erosie- en corrosiebescherming aan metalen oppervlakken. De Belzona 1321 Ceramic S Metal is een oplosmiddelvrije epoxy coating die naast bescherming tegen erosie en corrosie, ook weerstand tegen talloze chemicaliën biedt.   

 

stap 3 - elastisch coatingsysteem - bELZONA 2141

De derde stap van deze applicatie is het aanbrengen van een flexibele topcoat. Voor deze applicatie is gekozen voor de Belzona 2141 die bescherming biedt tegen cavitatie bij ultra hoge snelheden. De Belzona 2141 is een polyurethaanhars voor bekleding van metaal- en rubbercomponenten. Dit flexibele rubbermateriaal beschermt tegen slijtage, cavitatie, erosie en corrosie. De chemische resistentie van Belzona 2141 ACR Fluid Elastomer is hoog.

eindresultaat

Deze duurzame Belzona applicatie zorgt ervoor dat de straalbuis van deze duwboot (pusher) langdurig beschermt is tegen cavitatie schade.

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over de meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over andere applicaties kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.

 

CAVITATIE

COATING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Downloads 5000 serie beschermende coatings

Download Belzona brochures & flyers

Alle downloads uit de Belzona 5000 serie beschermende coatings op een rij. Download flyers en specificaties naar keuze of bel voor advies met +31(0)783031920.


Belzona 5841

Belzona 5841

Belzona 5841: coating voor on-site reparatie en bescherming van hete, metalen oppervlakken, onderhevig aan corrosie onder isolatie (CUI). 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BESCHERMEN VAN OBJECTEN OM SCHADE DOOR ABRASIE TE VOORKOMEN

Abrasie (slijtage) is een van de meest voorkomende oorzaken van slijtage. Slijtage is een proces dat niet volledig kan worden gestopt. Alles zal na verloop van tijd slijten, maar er zijn methodieken om dit proces te vertragen en zo apparatuur een langere levensduur te geven.

 

VERHELPEN LEKKAGE LEIDING (CONDUCTOR AND DIVERTER)

Voor een offshore klant heeft Perspect Benelux een reparatievoorschrift gemaakt voor het herstellen van een lekkage aan een conductorleiding. De applicatie is uitgevoerd door een Belzona & Pinovo approved contractor. 

 

CAVITATIE IN ZWAARBELASTE STRAALBUIS

Een grote duwboot had veel last van cavitatieschade in een zwaarbelaste straalbuis. Perspect Benelux heeft een reparatiemethodiek voorgeschreven en werkte tijdens dit project samen met de Belzona gecertificeerde contractor: Iris.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.