Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

floating roof repair - lekkages op tankdak

On-site reparatie

Tijdens een tankinspectie bij een grote raffinaderij op Antwerpen Scheldelaan kwamen verschillende lekkages op een floating tankroof naar voren. De tank kon voor de reparatie niet leeggemaakt worden dus er moest een 'live' reparatie uitgevoerd worden.

Innovatieve 3d mesh

Allereerst diende het gat gedicht worden. Voor het dichten van dit soort lekkages in probleemgebieden heeft Belzona de 3D mesh in haar assortiment. Deze is speciaal ontwikkelt om lekkages effectief en eenvoudig te kunnen dichten. Gezien de live lekkage was het voorbehandelen van de ondergrond niet mogelijk.

OPPERVLAKTE TOLERANTE REPARATIEPASTA 

Er werd gekozen om de de 3D mesh te bevestigen met de Belzona 1212. De Belzona 1212 is namelijk 'surface-tolerant'. Deze kan op (olie-)verontreinigde ondergronden toegepast worden met een minimale opruwing. Door het gebruik van deze metaalpasta werd de 3D Mesh aangebracht over de lekkage en werd de lekkage definitief gedicht.

ontvetten met de belzona 9111

Na het plaatsen van de 3D mesh kon vervolgens de probleemgebieden waar mogelijk schoongemaakt met de Belzona 9111. Dit product van Belzona is speciaal ontwikkelt om oppervlakken en apparatuur effectief te kunnen ontvetten.

 

slijpen in atex zones

Nadat de lekkage dichtgemaakt is verandert de situatie van ATEX zone 0 naar ATEX zone 1. Perspect kon voor deze applicatie gebruik maken van de ATEX gecertificeerde gepatenteerde Safety Tools van Allmet. Voor deze applicatie werd gebruik gemaakt van onder andere het slijpstuk A-0002. De gepatenteerde vonkvrije gereedschappen om mee te slijpen, snijden en opruwen, bestaan voor meer dan 95% uit wolfraamcarbide. En dat scoort hoger dan 9,7 op de Rockwell-hardheidsschaal; de hardheid is ongeveer te vergelijken met die van een industrieel diamant. De speciaal ontwikkelde legering biedt unieke eigenschappen en verlengt onder andere de levensduur van het vonkvrije gereedschap.

Al het gereedschap van Allmet Safety Tools is gecertificeerd voor veilig gebruik in ATEX zone 1 en 2. Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van Allmet Safety Tools.

belzona 2111 (flexibele coating)

Een floating roof op een olietank is constant in beweging. Om niet de flexibiliteit door de metaalpasta te verliezen is er gekozen voor een afwerking met de Belzona 2111 . De Belzona 2111 is een elastomeer dat geschikt is voor toepassingen waarbij duurzaamheid, elasticiteit, hoge weerstand centraal staat. De toepassingsmogelijkheden van dit product zijn groot. Het product wordt ook gebruikt voor noodreparaties aan transportbanden en rubberen linings.

 

industrie

Petrochemie, Antwerpen

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de uitgevoerde reparatie & bescherming van de floating roof kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.

 
2000 SERIE ELASTOMEER POLYMEREN

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Oplossingen voor opslagtanks – tank base


Industriële opslagtanks en hun inhoud zijn uiterst waardevolle activa die moeten worden beschermd. De Belzona-aanpak voorkomt de noodzaak van een volledig nieuwe tankbodem!


Belzona 9111 Cleaner Degreaser

Belzona 9111 cleaner degreaser

De Belzona 9111 Cleaner Degreaser is bijzonder effectief in het ontvetten en reinigen van oppervlakken en apparatuur zoals werkbladen en menggereedschap.


Belzona 1212 metaalpasta

Belzona 1212

Dit product is ideaal voor on-site (nood)reparaties op olie verontreinigde, natte en onderwater oppervlakken. Dit product beperkt downtime tot een minimum.


Belzona 2111 D&A Hi-Build Elastomeer

Belzona 2111 D&A Hi-Build Elastomeer: opbouw, reparatie en vernieuwing van rubber en metaal. Duurzaam en hoge weerstand tegen slijtage, schuring en impact. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.