Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

floating roof repair - lekkages op tankdak

On-site reparatie

Tijdens een tankinspectie bij een grote raffinaderij op Antwerpen Scheldelaan kwamen verschillende lekkages op een floating tankroof naar voren. De tank kon voor de reparatie niet leeggemaakt worden dus er moest een 'live' reparatie uitgevoerd worden. 

 

 

 

 innovatieve 3d mesh

Allereerst diende het gat gedicht worden. Voor het dichten van dit soort lekkages in probleemgebieden heeft Belzona de 3D mesh in haar assortiment. Deze is speciaal ontwikkelt om lekkages effectief en eenvoudig te kunnen dichten. Gezien de live lekkage was het voorbehandelen van de ondergrond niet mogelijk.

OPPERVLAKTE TOLERANTE REPARATIEPASTA 

Er werd gekozen om de de 3D mesh te bevestigen met de Belzona 1212. De Belzona 1212 is namelijk 'surface-tolerant'. Deze kan op (olie-)verontreinigde ondergronden toegepast worden met een minimale opruwing. Door het gebruik van deze metaalpasta werd de 3D Mesh aangebracht over de lekkage en werd de lekkage definitief gedicht.

ontvetten met de belzona 9111

Na het plaatsen van de 3D mesh kon vervolgens de probleemgebieden waar mogelijk schoongemaakt met de Belzona 9111. Dit product van Belzona is speciaal ontwikkelt om oppervlakken en apparatuur effectief te kunnen ontvetten.

 

slijpen in atex zones

Nadat de lekkage dichtgemaakt is verandert de situatie van ATEX zone 0 naar ATEX zone 1. Perspect kon voor deze applicatie gebruik maken van de ATEX gecertificeerde gepatenteerde Safety Tools van Allmet. Voor deze applicatie werd gebruik gemaakt van onder andere het slijpstuk A-0002. De gepatenteerde vonkvrije gereedschappen om mee te slijpen, snijden en opruwen, bestaan voor meer dan 95% uit wolfraamcarbide. En dat scoort hoger dan 9,7 op de Rockwell-hardheidsschaal; de hardheid is ongeveer te vergelijken met die van een industrieel diamant. De speciaal ontwikkelde legering biedt unieke eigenschappen en verlengt onder andere de levensduur van het vonkvrije gereedschap.

Al het gereedschap van Allmet Safety Tools is gecertificeerd voor veilig gebruik in ATEX zone 1 en 2. Perspect Industrial Products is exclusief distributeur van Allmet Safety Tools.

belzona 2111 (flexibele coating)

Een floating roof op een olietank is constant in beweging. Om niet de flexibiliteit door de metaalpasta te verliezen is er gekozen voor een afwerking met de Belzona 2111 . De Belzona 2111 is een elastomeer dat geschikt is voor toepassingen waarbij duurzaamheid, elasticiteit, hoge weerstand centraal staat. De toepassingsmogelijkheden van dit product zijn groot. Het product wordt ook gebruikt voor noodreparaties aan transportbanden en rubberen linings.

 

industrie

Petrochemie, Antwerpen

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de uitgevoerde reparatie & bescherming van de floating roof kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.

 

 

2000 SERIE ELASTOMEER POLYMEREN

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Oplossingen voor opslagtanks – tank base


Industriële opslagtanks en hun inhoud zijn uiterst waardevolle activa die moeten worden beschermd. De Belzona-aanpak voorkomt de noodzaak van een volledig nieuwe tankbodem!


Belzona 9111 Cleaner Degreaser

Belzona 9111 cleaner degreaser

De Belzona 9111 Cleaner Degreaser is bijzonder effectief in het ontvetten en reinigen van oppervlakken en apparatuur zoals werkbladen en menggereedschap.


Belzona 1212

Belzona 1212

Dit product is ideaal voor on-site (nood)reparaties op olie verontreinigde, natte en onderwater oppervlakken. Dit product beperkt downtime tot een minimum.


Belzona 2111 D&A Hi-Build Elastomeer

Belzona 2111 D&A Hi-Build Elastomeer: opbouw, reparatie en vernieuwing van rubber en metaal. Duurzaam en hoge weerstand tegen slijtage, schuring en impact. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


LUCHTLEIDING LEKKAGE - CORROSIEVORMING

Een lekkage, ontstaan door corrosievorming, aan een luchtleiding op een grote offshore locatie is verholpen conform de Perspect werkwijze.

 

WELDING VS COLD BONDING

Sinds de aangescherping van de wetgeving over het Slijpen en lassen in ATEX-Zones word cold bonding steeds belangrijker.Cold bonding kan worden omschreven als het samenvoegen van twee delen of materialen zonder het gebruik van verhitting.In deze blog indroduceren wij cold bonding.

 

BESCHERMEN VAN OBJECTEN OM SCHADE DOOR ABRASIE TE VOORKOMEN

Abrasie (slijtage) is een van de meest voorkomende oorzaken van slijtage. Slijtage is een proces dat niet volledig kan worden gestopt. Alles zal na verloop van tijd slijten, maar er zijn methodieken om dit proces te vertragen en zo apparatuur een langere levensduur te geven.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.