Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 
 

WEBSHOP

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOADS

|

REFERENTIES

 
 

Herstel lekkage leiding

herstel-lekkage-leiding.jpgVoor een duurzaam herstel van lekkage aan een leiding, biedt Belzona uitkomst. Zowel voor noodreparaties als permanente lekkagedichting kunnen meerdere technieken en oplossingen worden ingezet. Elk toegespitst op de specifieke situatie, en snel en effectief inzetbaar. In het geval van de lekkage aan de leiding is gekozen voor inzet van Belzona 1111 Super Metal en Belzona Super Wrap II.

Aanleiding lekkage leiding

Door hevige (pitting) corrosie was grote afname van de wanddikte van het materiaal opgetreden. Aan onderkant van de betonnen ligger uitte zich dit in meerdere lekkages aan de onderzijde van de leiding.

Advies herstel lekkage leiding

Om in-situ lekkagedichting toe te passen en gelijktijdig verdere lekkages aan de leiding te voorkomen, is geadviseerd de gaten te dichten door een metalen plaat met behulp van Belzona 1111 Super Metal te verlijmen. Het advies was het geheel vervolgens te omwikkelen met het ISO-gecertificeerde carbon fibre wrapping systeem; de Belzona Super Wrap II.

lekkagedichting-leiding.jpg

Werkwijze herstel lekkage

Voorafgaand aan het herstel van de lekkage zijn metingen van het zout / chloride gehalte met een Bresle test uitgevoerd. De waarde bleek te hoog waardoor eerst het oppervlak met behulp van Belzona Saltaway is ontzout en vervolgens met Demin water is gespoeld. Na afronding van deze werkzaamheden is het oppervlak gestraald conform Belzona specificaties (SA 2.5, minimaal 75 micron inslagprofiel).

lekkage-leiding-herstel.jpg

De volgende stap in het herstel van de lekkende leiding was het verlijmen van een plaat (ca. 1500 x 1000 x 5 mm) met Belzona 1111 Super Metal over de lekkages. Alle oneffenheden in het oppervlak zijn vervolgens met Belzona 1111 Super Metal opgevuld om zo een ‘gladde’ ondergrond te verkregen voor de wrapping. Denk hierbij aan de buitenste lasnaden, oude reparaties en de randen van verlijmde plaat. Tot slot is Belzona Super Wrap II (carbon fiber wrapping) vanaf de dome aangebracht.

lekkagedichting-belzona-super-wrap.jpg

Industrie

Chemie, Nederland

Gebruikte producten

Belzona 1111 Super Metal
Belzona Super Wrap II

Contractor

Perspect Contracting & Services B.V.

Informatie en advies

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over het uitgevoerde herstel van de lekkage aan de leiding kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.

CORROSIE

METAAL

WRAPPING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 1111 Super MetalBelzona 1212 Leak Sealing Kit

Belzona 1212 Leak Sealing KITBelzona 9611 ES Metal> Belzona SuperWrap II


 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


SUPERYACHTS - SLOT WELDS

Een veelvoorkomend fenomeen binnen de jachtbouw is het vullen van slot welds. In dit artikel wordt een veelvoorkomende methode vergeleken met de Belzona methode.

 

OPLOSSINGEN VOOR OPSLAGTANKS DEEL 1 – TANK BASE

Industriële opslagtanks en hun inhoud zijn uiterst waardevolle activa die moeten worden beschermd. De Belzona-aanpak voorkomt de noodzaak van een volledig nieuwe tankbodem!

 

DUURZAME NOZZLE REPARATIE

Voor een duurzame reparatie van nozzles en flenzen, biedt Belzona uitkomst. Zowel voor noodreparaties als preventieve, permanente lekkagedichting

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOADS

ALGEMENE VOORWAARDEN

DISCLAIMER

SITEMAP

NIEUWS

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.