Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

Herstel lekkage leiding

herstel-lekkage-leiding.jpgVoor een duurzaam herstel van lekkage aan een leiding, biedt Belzona uitkomst. Zowel voor noodreparaties als permanente lekkagedichting kunnen meerdere technieken en oplossingen worden ingezet. Elk toegespitst op de specifieke situatie, en snel en effectief inzetbaar. In het geval van de lekkage aan de leiding is gekozen voor inzet van Belzona 1111 Super Metal en Belzona Super Wrap II.

Aanleiding lekkage leiding

Door hevige (pitting) corrosie was grote afname van de wanddikte van het materiaal opgetreden. Aan onderkant van de betonnen ligger uitte zich dit in meerdere lekkages aan de onderzijde van de leiding.

Advies herstel lekkage leiding

Om in-situ lekkagedichting toe te passen en gelijktijdig verdere lekkages aan de leiding te voorkomen, is geadviseerd de gaten te dichten door een metalen plaat met behulp van Belzona 1111 Super Metal te verlijmen. Het advies was het geheel vervolgens te omwikkelen met het ISO-gecertificeerde carbon fibre wrapping systeem; de Belzona Super Wrap II.

lekkagedichting-leiding.jpg

Werkwijze herstel lekkage

Voorafgaand aan het herstel van de lekkage zijn metingen van het zout / chloride gehalte met een Bresle test uitgevoerd. De waarde bleek te hoog waardoor eerst het oppervlak met behulp van Belzona Saltaway is ontzout en vervolgens met Demin water is gespoeld. Na afronding van deze werkzaamheden is het oppervlak gestraald conform Belzona specificaties (SA 2.5, minimaal 75 micron inslagprofiel).

lekkage-leiding-herstel.jpg

De volgende stap in het herstel van de lekkende leiding was het verlijmen van een plaat (ca. 1500 x 1000 x 5 mm) met Belzona 1111 Super Metal over de lekkages. Alle oneffenheden in het oppervlak zijn vervolgens met Belzona 1111 Super Metal opgevuld om zo een ‘gladde’ ondergrond te verkregen voor de wrapping. Denk hierbij aan de buitenste lasnaden, oude reparaties en de randen van verlijmde plaat. Tot slot is Belzona Super Wrap II (carbon fiber wrapping) vanaf de dome aangebracht.

lekkagedichting-belzona-super-wrap.jpg

Industrie

Chemie, Nederland

Gebruikte producten

Belzona 1111 Super Metal
Belzona Super Wrap II

Contractor

Perspect Contracting & Services B.V.

Informatie en advies

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over het uitgevoerde herstel van de lekkage aan de leiding kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.
CORROSIE

METAAL

WRAPPING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 1111 Super Metal


Dit product is ontworpen voor herstel en revisie van machines, installaties en onderdelen. Dit product is duurzaam en chemisch resistent.

 


Belzona 9611 ES Metal> Belzona SuperWrap II


 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.