Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

lekkage reparatie en opbouw van koellamellen aan een transformator

lekkage reparatie aan transformator in-situ

Geplaatst op: 11 februari 2022
Door: André van der Graaf - Product Manager

Een grote elektriciteitscentrale kampte met problemen aan de koellamellen van de transformator. Verschillende van deze lamellen waren aan lekkage onderhevig en de installatie kon niet buiten bedrijf worden gesteld. Perspect Benelux werd gevraagd supervisie te geven voor deze reparatie.

voorbereiding van de reparatie - reinigen

De eerste stap van de reparatie was het grondig reinigen van de koellamellen met een alkalische reiniger. Hoe beter de ondergrond gereinigd is, hoe duurzamer de uiteindelijke reparatie. Met de Belzona spatel werden de verfresten voorzichtig verwijderd, waarnaar vervolgens opnieuw ontvet werd. Hier werd de Belzona 9111 voor ingezet, dit is namelijk een ideaal geschikt product voor onder andere het reinigen van olie vervuilde oppervlaktes.

voorbereiding van de reparatie - schuren

Hoe ruwer en schoner de oppervlakte, hoe duurzamer een reparatie/applicatie in het algemeen is. Echter was er in dit geval zoveel afname van het materiaal dat stralen of slijpen een te agressieve manier van oppervlaktevoorbehandeling was. Vandaar dat er met de hand opgeschuurd moest worden. Dergelijke omstandigheden zijn van invloed op de uiteindelijke materiaalkeuze van de Belzona producten.

dichten van de lekkage - belzona 9611

Om de lekkage te stoppen is gebruik gemaakt van de Belzona 9611. Dit is een snel uithardende epoxy reparatiepasta. De Belzona 9611 is (voor uitharding) kneedbaar en kan hierdoor goed in/op de lekkage worden geplaatst. Door een snelle uitharding, ook op vochtige/verontreinigde oppervlaktes is dit het ideale product om een lekkage gedicht te krijgen. 

verstevigen gerepareerde koellamellen - belzona 1212 

Zoals in het vorige paragraaf beschreven is de Belzona 9611 een eerste stap voor het repareren van de lekkage. Echter wil de klant uiteraard een soortgelijke situatie in de toekomst voorkomen. Vandaar dat de koellamellen verstevigd/opgebouwd worden met de Belzona 1212 in combinatie met de reïnforcement sheet. De keuze voor de Belzona 1212 is gemaakt vanwege de snelle uithardingstijd en de oppervlaktetolerantie (dit houdt in dat het product kan toegepast worden op verontreinigde ondergronden).

het resultaat

Deze grote electriciteitscentrale heeft lekkages aan de transformator gerepareerd, zonder dat de installatie buiten bedrijf gesteld moest worden. Dit heeft voor het gehele fabrieksproces grote voordelen.

heeft uw bedrijf ook te maken met lekkages?

Perspect Benelux is sinds 1982 de verdeler van Belzona producten binnen de Benelux. Het bedrijf heeft zeer veel ervaring en kennis opgebouwd in het repareren en voorkomen van lekkages. Indien u benieuwd bent naar de meerwaarde die Perspect Benelux voor uw bedrijf kan betekenen, neem dan vooral contact met ons op!
1000 SERIE COATINGS

3000 SERIE POLYMERIC MEMBRANEN

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 1212

Belzona 1212Belzona 9611 ES MetalBelzona 5892 hittebestendige coating

Belzona 5982 (formerly Belzona 5981)

Belzona 5892: coating voor corrosie en chemische bescherming van hoge temperatuur apparatuur tot 95°C (203°F) die onder onderdompeling werkt.


Downloads 5000 serie beschermende coatings

Download Belzona brochures & flyers

Alle downloads uit de Belzona 5000 serie beschermende coatings op een rij. Download flyers en specificaties naar keuze of bel voor advies met +31(0)783031920. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.