Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

Nozzle reparatie

nozzle-reparatie.jpgIngenieuze nozzle reparatie met verlijming van op maat gemaakte inserts. De Belzona 1111 inserts in combinatie met een stripe coat van Belzona 1321 Ceramic S gaven de klant 100% dekking en dus bescherming vanaf de binnenzijde van het vat tot aan het flensvlak.

Een nozzle is een generieke term voor een buis of pijp met kleine diameter die uit een vat of tank komt. Nozzles worden vaak gebruikt voor meet-probes of andere statische apparatuur ter controle van het proces. Om deze reden worden ze niet vaak geïnspecteerd en hebben ze meestal geen grote doorstroming van vloeistof. Nozzles zijn zeer gevoelig voor corrosie wat kan leiden tot catastrofale falen.

Aanleiding nozzle reparatie

Uit inspectie door de opdrachtgever bleek dat de wanddikte van een aantal kleine diameter nozzles aan grote afname onderhevig was.

De uitdaging
Reparatie van dergelijke kleine diameter nozzles is om verschillende redenen lastig:

  • Oppervlak voorbehandling is door de kleine diameters moeilijk tot zelfs onmogelijk uit te voeren.
  • Inspectie wordt belemmerd door slechte toegang.
  • Uitdroging en daaropvolgende coating applicatie is moeilijk vanwege de beperkte toegang.
  • De natte filmdikte (WFT) van de coating kan niet worden gecontroleerd.
  • Inspectie voor pinholes / misses wordt door de kleine toegang belemmerd.

Advies nozzle reparatie

Bij de nozzle reparatie is zowel letterlijk als figuurlijk een passende oplossing geboden. Het advies was op maat gemaakte inserts in de aangetaste nozzles te verlijmen. Voor het maken van deze Belzona inserts kunnen diverse Belzona materialen gebruikt worden, toegespitst op de omstandigheden en proces condities. Voor deze specifieke nozzle reparatie is geadviseerd de inserts te maken van Belzona 1111 Super Metal en deze te verlijmen met Belzona 1321 Cermamic S.

nozzle-inserts.jpg

Werkwijze reparatie nozzle

Voor de fabricage van de insert is de Belzona 1111 Super Metal overmaats op een as aangebracht. Deze was vooraf met Belzona 9411 Release Agent behandeld. De as diameter is afgestemd op de benodigde binnen diameter voor de te herstellen nozzle. Na uitharding van de Belzona 1111 Super Metal is deze terug gemachineerd naar de gewenste buitendiameter.

Bij het aanbrengen van de insert zijn zowel de buitenzijde van de insert als de binnenzijde van de nozzle handmatig met de Belzona 1321 Ceramic S bewerkt. Met een drukkende en draaiende beweging is de insert in de nozzle ingebracht. Na uitharding van de Belzona 1321 Ceramic S is de insert volledig verlijmd en de nozzle langdurig tegen verdere corrosie beschermd.

plaatsing-nozzle-insert.jpg

Industrie

Chemie / Offshore, Nederland

Gebruikte producten

Belzona 9411 Release Agent
Belzona 1111 Super Metal
Belzona 1321 Ceramic S Metal

Contractor

Perspect Contracting & Services B.V.

Informatie en advies

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de uitgevoerde reparatie van de nozzle kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.
Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 1111 Super Metal


Dit product is ontworpen voor herstel en revisie van machines, installaties en onderdelen. Dit product is duurzaam en chemisch resistent.

 


Belzona 1321 Ceramic S-Metal

Belzona 1321 Ceramic S-MetalBelzona 9411 Release Agent

Belzona 9411

Belzona 9411 Release Agent voorkomt aanhechting van materialen. Ook kan met Belzona 9411 uitgehard materiaal uit bijvoorbeeld een mal worden verwijderd. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.