Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

belzona beschermt kritische plekken opslagtanks

Een 16-tal opslagtanks, bestemd voor het terrein van een groot opslagbedrijf, zijn geleverd door Verwater Tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

SCOPE & ADVIES

Perspect Benelux werd gevraagd om een advies op te stellen, voor het juiste product, om de kritische delen van de opslagtanks te coaten. Voor dit specifieke project waren de uitdagende gebieden de 'sump' van de tank en de coil voor het verwarmen van het medium.

De sump van een opslagtank is een lastige plek voor preventieve bescherming. In de sump (het laagste punt) hopen de vaste stoffen zich het meest op. Daarnaast is de sump de plek waar de aan en afvoer van het medium gebeurt, beide factoren leiden tot een zeer agressieve omgeving. Het is dus cruciaal dat voor de sump van een tank de juiste coating gekozen wordt. Hetzelfde geldt voor de coil, hier wordt hitte gegenereerd, voor het verwarmen van het medium, waar 'normale' tankcoatings niet goed tegenkunnen. De engineers van Perspect hebben op basis van de informatie vanuit de opdrachtgever, de Belzona 1593 geadviseerd voor deze kritische gebieden.

 

oppervlaktevoorbehandeling

Wat belangrijk is bij elke applicatie, is het voorbehandelen van de oppervlakte op de juiste wijze. Voor deze coating heeft de oppervlakte gestraald en gereinigd profiel nodig. De straalnorm voor deze applicatie is SA2½ reinheid en 75 micron ruwheid.

coaten en kwaliteitscontrole

Na het stralen van de oppervlakte is het belangrijk om de eerste coatinglaag aan te brengen voor dat er oxidatie of verontreiniging plaats kan vinden. De eerste laag van de Belzona 1593 wordt aangebracht op 375 micron en met een kortharige kwast. Het gebruik van de kortharige kwast resulteert erin, dat de coating goed in het gestraalde profiel gedrukt kan worden. Het uiteindelijke systeem mag maximaal 1000 micron dikte hebben. De meest kwetsbare plekken (zoals de lasnaden) worden eerst met een stripe coat beschermd, de laagdikte in deze gebieden mag uiteindelijk maximaal 1500 micron zijn. Onder supervisie van Perspect Benelux worden er metingen gedaan, om zo goed mogelijk te monitoren dat deze kwaliteitseisen worden behaald.

Door continue meten van de belangrijke applicatie aspecten, een training en on-site supervisie zijn de kwalitatieve Belzona producten op de juiste wijze toegepast door de ervaren applicateur/aannemer.

belzona 1593 high performance

De Belzona 1593 is een twee componenten, oplosmiddelvrije, epoxy coating. Deze coating is met name ontwikkeld voor corrosie bescherming bij continue onderdompeling in hoge temperatuur, koolwaterstof omgevingen. De eigenschappen van de Belzona 1593 outperformen de conventionele vinyl ester glass flake coatings, op het gebied van hechtsterkte en mechanische sterkte. De Belzona 1593 is bestendig tot 160 °C bij continue blootstelling aan het medium, bij steam-out applicaties is dit product zelfs resistent tot 210 °C. De hechtsterkte van de Belzona 1593, indien de applicatie correct wordt uitgevoerd, is bij ambient cure 20 MPa.

Gebruikt product:

technische datasheets:

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over of het bestellen van Belzona 1593 of andere applicaties kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.
1000 SERIE COATINGS

CORROSIE

EROSIE

METAAL

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 1593 coating

Belzona 1593 inwendige epoxy coating


Belzona 1593 (eerst 1591) is een inwendige epoxy coating voor inwendige bekleding van equipment onder onderdompeling tot 160°C. Beschermt tegen corrosie en chemicaliën.


Oplossingen voor opslagtanks – tank base


Industriële opslagtanks en hun inhoud zijn uiterst waardevolle activa die moeten worden beschermd. De Belzona-aanpak voorkomt de noodzaak van een volledig nieuwe tankbodem!


Belzona 5811 DW

Belzona 5812 DW coating

Belzona 5811 DW: coating voor bescherming tegen corrosie van oppervlakken onder onderdompeling. Goedgekeurd voor contact met drinkwater. Drinkwater bestendige coating.


Belzona 5811 Immersion Grade

Belzona 5811 Immersion Grade

Belzona 5811 Immersion Grade: tegen corrosie en chemicaliën beschermende epoxy coating voor apparatuur die onder onderdompeling tot 50°C werkt. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.