Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

Duurzame nozzle reparatie

Voor een duurzame reparatie van nozzles en flenzen, biedt Belzona uitkomst. Zowel voor noodreparaties als preventieve, permanente lekkagedichting kunnen meerdere technieken en oplossingen worden ingezet. Elk toegespitst op de specifieke situatie, en snel en effectief inzetbaar. In het geval van de potentiele lekkage aan de nozzle is gekozen voor inzet van Belzona 1111 Super Metal en Belzona 1391T.

AANLEIDING: POTENTIELE LEKKAGE NOZZLE 

Tijdens een inspectie bij een bedrijf in de petrochemie werd geconstateerd dat de wanddikte van een nozzle tegen het minimum aan liep door interne corrosie/erosie. Vervanging van de Nozzle was niet mogelijk vanwege de 24/7 doorgaande productie. De reparatie moest vanwege veiligheidsredenen uitgevoerd worden binnen 72 uur.

ADVIES reparatie nozzle

Na een locatiebezoek is het advies gemaakt om een op maat gemaakte klem/schaal te verlijmen met Belzona 1111 en daarna de klem/schaal te injecteren met de Belzona 1391T.

Om de nozzle te versterken zodat potentiele lekkages voorkomen kunnen worden is er door de specialisten van Perspect geadviseerd om op maat gemaakte schalen/klemmen om de nozzle aan te brengen. Deze zogenoemde klemmen kunnen door het sterke Belzona materiaal de functie van een Nozzle overnemen bij een lekkage.

WERKWIJZE reparatie nozzle

De schalen zijn verlijmd met Belzona 1111, waarna de tussenruimte tussen de nozzle en de schaal is opgevuld door het injecteren van de Belzona 1391T. Hierdoor kan de schaal de functie van de nozzle overnemen bij een lekkage. Er zijn sterkte en diktemetingen uitgevoerd om de schaal te kunnen maken. De ondergrond voorbehandeling is uitgevoerd doormiddel van Atex gecertificeerde Allmet Tools, namelijk de Rough Boy en de Straight Grinder. 

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Belzona 1111 Super Metal

Belzona 1391T

Contractor:

Perspect Contracting & Services

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de uitgevoerde reparatie van de nozzle kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.
1000 SERIE COATINGS

CAVITATIE

EROSIE

KUNSTSTOF

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 1111 Super Metal


Dit product is ontworpen voor herstel en revisie van machines, installaties en onderdelen. Dit product is duurzaam en chemisch resistent.

 


Belzona 1321 Ceramic S-Metal

Belzona 1321 Ceramic S-MetalBelzona 9411 Release Agent

Belzona 9411

Belzona 9411 Release Agent voorkomt aanhechting van materialen. Ook kan met Belzona 9411 uitgehard materiaal uit bijvoorbeeld een mal worden verwijderd. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.