Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

Het onderhoud van turbinebladen kan beter, sneller én veel goedkoper

De voordelen van windturbines zijn bekend. Ze leveren duurzame windenergie die nooit opraakt, ze zijn overal te plaatsen en ze zijn relatief goedkoop. Tenminste, als je de turbinebladen goed beschermt tegen erosie door wind, regen, sneeuw, hagel en zon. Doe je dit niet, dan groeien de onderhoudskosten je binnen enkele jaren boven het hoofd. Gelukkig biedt Perspect Benelux de oplossing in de vorm van Belzona 5721. Deze supersterke 2-componenten beschermingscoating voor turbinebladen kun je snel en eenvoudig aanbrengen, zodat de downtime tijdens het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

De vernietigende impact van erosie

Doorgaans hebben windturbines een levensverwachting tussen de 20 en 25 jaar. Of deze levensduur inderdaad wordt gehaald, hangt onder meer af van de manier waarop de turbinebladen worden beschermd tegen de invloeden van harde wind in combinatie met regen, sneeuw en hagel. Door de rotatiesnelheid van de lange turbinebladen en de windkracht slaan regendruppels met snelheden tot boven de 300 kilometer per uur op de gelcoatings, wat kan leiden tot putcorrosie. Hierdoor ontstaat turbulentie waardoor de productiviteit en opbrengst van een windturbine sterk afnemen. Erosie kan uiteindelijk zelfs tot het falen van windturbines leiden.

De nadelen van bestaande onderhoudssystemen

Er bestaan verschillende mogelijkheden om windturbines te onderhouden, maar al deze onderhoudssystemen hebben duidelijke nadelen. Kies je er bijvoorbeeld voor om de turbinebladen te demonteren en in een fabrieksomgeving te herstellen, dan betaal je voor het onderhoud, het vervoer en de stilstand van de windturbines. Kies je voor on-site onderhoud, dan is het zo goed als onmogelijk om een beschermende folie op hoogte en in de wind stofvrij en zonder luchtbellen aan te brengen. Een vervangende coating moet op zijn beurt in meerdere lagen worden aangebracht en heeft geen lange levensduur. Bovendien moet iedere laag worden opgeschuurd, voordat de volgende laag kan worden aangebracht. En iedere laag heeft tijd nodig om uit te harden. Wil je een elastomeer gebruiken, dan moet je het product binnen enkele minuten en in meerdere aanbrengen. Kortom, dergelijke onderhoudssystemen werken slechts een korte periode, zijn zeer arbeidsintensief, tijdrovend en dus kostbaar.

De voordelen van Belzona 5721

Belzona 5721 leading edges protection (LEP) is een nieuwe, supersterke 2-componentencoating die vele voordelen biedt en beter presteert dan de bestaande onderhoudssystemen. Het product is een combinatie van een epoxy en een elastomeer die als het ware de impact van de regendruppels absorbeert, zodat de turbinebladen minder snel beschadigd raken. Belzona 5721 is een oplossingsvrij product dat op locatie kan worden geprepareerd. De coating is eenvoudig met een kwast aan te brengen, waarbij 1 laag van ongeveer 400 tot 600 micron volstaat om de turbinebladen van een nieuwe beschermende coating te voorzien.

Eenvoudig lokaliseren van slijtage in coating

Belzona 5721 hard uit op basis van luchtvochtigheid. Plaats je de deksel na gebruik van het preparaat op het blik, dan kan je het product enkele uren later probleemloos opnieuw gebruiken. Belzona 5721 kan tevens in twee kleurlagen worden aangebracht, zodat het na enkele jaren heel eenvoudig is om die plekken in de coating te lokaliseren die moeten worden bijgewerkt. En omdat Belzona eenvoudig en snel kan worden aangebracht, wordt de downtime van de windturbine tot een minimum beperkt, waardoor dit onderhoudssysteem onderaan de streep veel goedkoper is.

Positieve reacties uit de markt

Begin mei organiseerde Perspect in België een demonstratie van Belzona 5721 voor diverse partijen uit de onderhoudsmarkt van windturbines, waaronder MIPC (Marine & Industrial Protective Coating solutions) en AWAH (All Works At Height-Rope Access). De eerste reacties van de aanwezigen waren zeer positief, mede dankzij de uitmuntende resultaten tijdens de ASTM G73- en ASTM G76-test, het toegewezen DNVGL-RP-0171-certificaat, het gebruiksgemak en de extreem korte overcoat-tijd van Belzona5721. Op basis van de eerste resultaten verwachten de uitvoerders en werkvoorbereiders uit België dat zij met dit nieuwe systeem het onderhoud van de windturbinebladen in slechts 1 dag zouden kunnen uitvoeren. Iets waar eigenaren van offshore en onshore windmolenparken zeer blij mee zullen zijn gezien de kostenbesparing.

De toegevoegde waarde van Perspect Benelux

Perspect Benelux is al sinds 1982 de exclusieve Benelux-distributeur van Belzona, de wereldwijde marktleider op het gebied van polymeren reparatiecomposieten en industriële beschermende coatings voor machines en gebouwen, waaronder Belzona 5721. Daarnaast is Perspect Industrial Products de exclusieve Benelux-distributeur van Allmet Safety Tools, dé producent van onder andere de Rough Boy, een slijpkop waarmee je eenvoudig grotere oppervlaktes, zoals turbinebladen, kunt opruwen om vervolgens de beschermingscoating aan te brengen. Wil je meer weten over onze toegevoegde waarde? Neem dan vrijblijvend contact op met Perspect en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

 

5000 SERIE BESCHERMENDE COATINGS

EROSIE

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Downloads 5000 serie beschermende coatings

Download Belzona brochures & flyers

Alle downloads uit de Belzona 5000 serie beschermende coatings op een rij. Download flyers en specificaties naar keuze of bel voor advies met +31(0)783031920.


Belzona 5122 Clear Cladding Concentrate - Steen en betoncoating

Belzona 5122 Clear Cladding Concentrate

Vloeistofdichting van metselwerk en steen met Belzona 5122 Clear Cladding Concentrate: duurzaam, ademend, transparant en vuilvertragend. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


HERSTELLEN CHEMISCHE OPSLAGTANK

Perspect Benelux heeft in samenwerking met Straalbedrijf SMD afgelopen week een oude opslagtank in Amsterdam opgeknapt. Deze opslagtank komt in aanraking met de chemicaliën: Oxpet feed.

 

DIT MULTI-INZETBARE VLOEIBARE METAAL BIEDT ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN

Andre van der Graaf

Belzona 1111 is een tweecomponenten metaalpolymeer dat is gevuld met aluminiumoxide, eenvoudig uitsmeerbaar is en bestand is tegen een groot...

 

DE MEERWAARDE VAN BELZONA BIJ REPARATIES AAN WINDMOLENTURBINES

Gelukkig biedt Perspect Benelux de oplossing in de vorm van Belzona 5721. Deze supersterke 2-componenten beschermingscoating voor turbinebladen kun je snel en eenvoudig aanbrengen, zodat de downtime tijdens het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.