Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

lekkageherselling (conductor)leiding 

aanleiding - het probleem

Voor een klant actief in de offshore sector heeft Perspect Benelux een advies gemaakt voor het herstellen van een lekkage aan een conductorleiding. De lekkage was ontstaan door oplopende corrosievorming, in een corrosie gevoelige omgeving. De klant heeft deze lekkage in eerste instantie proberen te verhelpen met een flexibele kit, echter begon de leiding snel weer te lekken. 

reparatiemethodiek 

In het zoekproces naar een geschikte duurzame oplossing kwam deze klant al vrij snel terecht bij Perspect Benelux en de daarbijhorende Belzona producten. De engineersafdeling van Perspect Benelux heeft vervolgens een reparatiemethodiek opgesteld. Tijdens dit project werd er samengewerkt met een Belzona en Pinovo approved applicator, namelijk: Brandsafway (voorheen Venko Offshore).

de voorgeschreven werkwijze

Perspect Benelux is de specialist, binnen de zware industrie, voor het adviseren over lekkagedichtingen en andere type emergency-repairs. Naast het maken en uitleggen van een reparatiemethodiek geeft Perspect ook online (projectspecifieke) trainingen. Dit is ook voor dit project gebeurd, vanuit de werkplaats is de onderstaande reparatiemethodiek beschreven en uitgelegd.  

  1. Oppervlakte schoonmaken met de Belzona 9121
  2. Oppervlakte en de te verlijmen schaal opruwen tot aan blank metaal (ATEX-gecertificeerde stiftslijper en slijpkop)
  3. Zichtbare gaten/poriën dichtzetten met de Belzona 9611 (snel uithardende epoxy reparatiepasta)
  4. De Belzona 1161 (metaalpasta) in combinatie met de Belzona 9341 (opbouwsheet) over defect area (lekkage-oppervlakte) plaatsen. Een minimale overlap van 50 [mm] aan boven en onderzijde behouden. 
  5. Extra dekkende toplaag aanbrengen van de Belzona 1161

schematische weergave

waarom de belzona 1161?

Voor deze applicatie is gekozen voor de metaalpasta 1161. Perspect Benelux heeft verschillende type metaalpastas met unieke eigenschappen. De Belzona 1161 is oppervlakte tolerant en kan dus worden toegepast worden op oppervlaktes die niet helemaal schoon te krijgen zijn. De Belzona 1161 in combinatie met de Belzona 9341 reinforcement sheet geeft een zeer duurzame afdichting.

Oppervlaktevoorbehandeling (ook in atex-zoneringen)

Perspect Benelux is gespecialiseerd in het uitvoeren van en adviseren over noodreparaties, in zowel onshore als offshore omgevingen. Deze noodreparaties worden vaak uitgevoerd in ATEX omgevingen. Om toch het juiste oppervlakteprofiel te kunnen creëeren in deze zoneringen maakt Perspect gebruik van het ATEX-gecertificeerde slijpgereedschap van Allmet Safety Tools. Voor het vacuumstralen (in ATEX-omgevingen) maakt Perspect gebruik van Pinovo straalapparatuur. 

eindresultaat - duurzame reparatie

Nadat de bovengenoemde stappen zijn doorlopen is het probleem aan de conductor leiding op een duurzame manier verholpen. Wij delen graag een aantal before en after foto's om een mooi beeld te geven van deze applicatie.

industrie

Offshore, Nederland

Contractor 

Brandsafway (voorheen Venko offshore)

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de uitgevoerde reparatie van de conductor leiding kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.

 

1000 SERIE METAL PASTE

CORROSIE

METAAL

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Cavitatie in zwaarbelaste straalbuis


Een grote duwboot had veel last van cavitatieschade in een zwaarbelaste straalbuis. Perspect Benelux heeft een reparatiemethodiek voorgeschreven en werkte tijdens dit project samen met de Belzona gecertificeerde contractor: Iris.


Belzona 1212 Leak Sealing Kit

Belzona 1212 Leak Sealing KIT (noodreparaties)


Belzona 1212 Leak Sealing KIT: alle materialen en accessoires voor het snel en effectief uitvoeren van noodreparaties bij lekkages.


Reparatie rotorbladen - windmolen


Tijdens een uitvoerige windmolen inspectie werden aan de rotorbladen van een windmolen verschillende beschadigingen ontdekt. Met een nieuwe erosiebestendige coating kon er gelijk een on-site reparatie uitgevoerd worden. 


Belzona 5821

Belzona 5821

Belzona 5821: keramische coating ter bescherming van apparatuur onder onderdompeling tegen erosie en chemicaliën. Goede chemische weerstand.


Belzona 5721 Leading Edge Protection

Belzona 5721 is een UV bestendige coating voor randen van turbinebladen van windmolens. Nu wij steeds meer afhankelijk worden van windenergie wordt het (preventieve)onderhoud steeds belangrijker. Met deze Belzona 5721 beschermt u de turbinebladen tegen ersosie en ander invloeden van buitenaf. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


HERSTELLEN CHEMISCHE OPSLAGTANK

Perspect Benelux heeft in samenwerking met Straalbedrijf SMD afgelopen week een oude opslagtank in Amsterdam opgeknapt. Deze opslagtank komt in aanraking met de chemicaliën: Oxpet feed.

 

DIT MULTI-INZETBARE VLOEIBARE METAAL BIEDT ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN

Andre van der Graaf

Belzona 1111 is een tweecomponenten metaalpolymeer dat is gevuld met aluminiumoxide, eenvoudig uitsmeerbaar is en bestand is tegen een groot...

 

DE MEERWAARDE VAN BELZONA BIJ REPARATIES AAN WINDMOLENTURBINES

Gelukkig biedt Perspect Benelux de oplossing in de vorm van Belzona 5721. Deze supersterke 2-componenten beschermingscoating voor turbinebladen kun je snel en eenvoudig aanbrengen, zodat de downtime tijdens het onderhoud tot een minimum wordt beperkt.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.