Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

Welding VS Cold bonding

Cold Bonding: The “coolest solution” of welding

Lassen is over het algemeen de meest gebruikte en de meest erkende oplossing voor het binden van metalen. Vanwege de snelheid waar dit mee gebeurt wordt dit gezien als een zeer kostenefficiente oplossing.

‘’Is lassen altijd een goede oplossing?’´

Toch ontstaat er bij het lassen een leegte tussen de gelaste plaat en de basisoppervlakte. Tussen deze oppervlakken ontstaat regelmatig corrosie, die niet gemakkelijk kan worden gecontroleerd. Daarnaast is heet werk niet altijd haalbaar of toegestaan vanwege het medium of omgevingen met brandbare en explosieve chemicaliën (ATEX-zones).

Wat is Cold bonding?

Koud verbinden kan worden omschreven als het samenvoegen van twee delen of materialen zonder het gebruik van warmte. Traditionele verbindingstechnieken zoals lassen gebruiken hoge temperaturen die worden gegenereerd door een elektrische boog of het verbranden van gassen om de materialen te 'smelten' zodat ze samensmelten. Koude hechting wordt bereikt door het gebruik van een lijm die een verbinding vormt tussen de twee materialen. Met de koudhardende composieten van Belzona kan deze verbinding tot stand wordengebracht zonder het gebruik van warmte. 

Voordelen van cold bonding:

Het grote voordeel is de volledige verlijming van het oppervlak. Er blijft geen open ruimte over tussen de verlijmende platen. Hierdoor heeft vocht of elektrolyse geen kans om corrosie te stimuleren.

Afbeelding3.png

                              nozzlee.JPG        

 

 

 

 

Applicatiegebieden cold bonding:

Uit de ervaringen en testen van Belzona en Perspect Benelux blijkt dat ‘cold Bonding’ toepasbaar is op vele verschillende applicaties zoals op tanks, flanges, leidingwerk of bijvoorbeeld ondersteunende zadelpads of trapverlijmingen. Zowel op nieuw gebouwde constructies als op bestaande contructies.

Gemakkelijk aan te brengen, geen speciale skills nodig. Alle Belzona producten worden geleverd met uitgebreide IFU’s en product specificaties

Downloads

Nieuwsbrief Welding VS Cold Bonding (PDF)

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over de meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over of het bestellen van Belzona 1311 Ceramic R-Metal of andere applicaties kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.
BONDING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 5151 Hi-Build Cladding muurcoating

Belzona 5151 Hi-Build Cladding

Belzona 5151 Hi-Build Cladding: waterdichte muurcoating beschermt muren en structuren tegen agressieve mariene, industriële of natuurlijke vervuiling en UV-straling.


THERMISCHE ISOLATIE BARRIÈRE - CORROSIE BESCHERMING

Industrieën en faciliteiten over de hele wereld staan ​​voor uitdagingen met het onderhoud van leidingen, tanks en schepen. Schade en achteruitgang van leidingen, kleppen en fittingen zijn grote problemen; ze komen voor als gevolg van corrosie, erosie, en chemische aantasting. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.