Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

Welding VS Cold bonding

Cold Bonding: The “coolest solution” of welding

Lassen is over het algemeen de meest gebruikte en de meest erkende oplossing voor het binden van metalen. Vanwege de snelheid waar dit mee gebeurt wordt dit gezien als een zeer kostenefficiente oplossing.

‘’Is lassen altijd een goede oplossing?’´

Toch ontstaat er bij het lassen een leegte tussen de gelaste plaat en de basisoppervlakte. Tussen deze oppervlakken ontstaat regelmatig corrosie, die niet gemakkelijk kan worden gecontroleerd. Daarnaast is heet werk niet altijd haalbaar of toegestaan vanwege het medium of omgevingen met brandbare en explosieve chemicaliën (ATEX-zones).

Wat is Cold bonding?

Koud verbinden kan worden omschreven als het samenvoegen van twee delen of materialen zonder het gebruik van warmte. Traditionele verbindingstechnieken zoals lassen gebruiken hoge temperaturen die worden gegenereerd door een elektrische boog of het verbranden van gassen om de materialen te 'smelten' zodat ze samensmelten. Koude hechting wordt bereikt door het gebruik van een lijm die een verbinding vormt tussen de twee materialen. Met de koudhardende composieten van Belzona kan deze verbinding tot stand wordengebracht zonder het gebruik van warmte. 

Voordelen van cold bonding:

Het grote voordeel is de volledige verlijming van het oppervlak. Er blijft geen open ruimte over tussen de verlijmende platen. Hierdoor heeft vocht of elektrolyse geen kans om corrosie te stimuleren.

Afbeelding3.png

                              nozzlee.JPG        

 

 

 

 

Applicatiegebieden cold bonding:

Uit de ervaringen en testen van Belzona en Perspect Benelux blijkt dat ‘cold Bonding’ toepasbaar is op vele verschillende applicaties zoals op tanks, flanges, leidingwerk of bijvoorbeeld ondersteunende zadelpads of trapverlijmingen. Zowel op nieuw gebouwde constructies als op bestaande contructies.

Gemakkelijk aan te brengen, geen speciale skills nodig. Alle Belzona producten worden geleverd met uitgebreide IFU’s en product specificaties

Downloads

Nieuwsbrief Welding VS Cold Bonding (PDF)

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over de meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over of het bestellen van Belzona 1311 Ceramic R-Metal of andere applicaties kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.

BONDING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona 5841

Belzona 5841

Belzona 5841: coating voor on-site reparatie en bescherming van hete, metalen oppervlakken, onderhevig aan corrosie onder isolatie (CUI).


Belzona 5233

Belzona 5233

Belzona 5233: water gedragen, UV bestendige, oplosmiddel vrije coating voor slijtvaste vloeren in industriële en bedrijfsmatige omgeving. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


LUCHTLEIDING LEKKAGE - CORROSIEVORMING

Een lekkage, ontstaan door corrosievorming, aan een luchtleiding op een grote offshore locatie is verholpen conform de Perspect werkwijze.

 

WELDING VS COLD BONDING

Sinds de aangescherping van de wetgeving over het Slijpen en lassen in ATEX-Zones word cold bonding steeds belangrijker.Cold bonding kan worden omschreven als het samenvoegen van twee delen of materialen zonder het gebruik van verhitting.In deze blog indroduceren wij cold bonding.

 

BESCHERMEN VAN OBJECTEN OM SCHADE DOOR ABRASIE TE VOORKOMEN

Abrasie (slijtage) is een van de meest voorkomende oorzaken van slijtage. Slijtage is een proces dat niet volledig kan worden gestopt. Alles zal na verloop van tijd slijten, maar er zijn methodieken om dit proces te vertragen en zo apparatuur een langere levensduur te geven.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.