Terug naar overzicht

Bescherming procestank

Voor een klant actief binnen de petrochemie heeft Perspect een procestank gecoat met de Belzona 1593. De tank moet voor een periode van 8 jaar (tot de volgende onderhoudstop) beschermd worden.

Stralen

Nadat de procestank uit de productie was gehaald is deze geheel aan de binnenzijde schoongemaakt. Na het schoonmaken is het vat gestraald tot het vereiste inslagprofiel van 75 micron en een reinheid van SA 2,5. Het vat is na het stralen gespoeld en getest op het zoutgehalte.

Het product

Voor deze applicatie is gekozen voor de Belzona 1593. De Belzona 1593 is een epoxy coating voor inwendige bekleding van hoog temperatuur equipment en biedt hoge weerstand tegen corrosie en chemicaliën. Dit 2-componenten systeem is ontworpen voor continue onderdompeling tot 160°C en is ook bestand tegen steam-out tot 210°C en rapid decompression.

Duurzame corrosie bescherming

Belzona 1593 is een oplosmiddelvrije coating en biedt weerstand tegen een breed scala aan amines en koolwaterstoffen. De hechting met diverse metalen is uitstekend. Belzona 1593 (voorheen Belzona 1591) is makkelijk te mengen en handmatig aan te brengen.

Werkwijze

Voordat de Belzona 1593 aangebracht werd heeft het applicatieteam eerst een stripe coat aangebracht over de lasnaden en de verschillende nozzles. Het aanbrengen van de eerste laag Belzona 1593 gebeurt met een kortharige kwast en een Belzona applicator. Hiermee kan de coating gelijkmatig verdeeld worden over het gehele oppervlak.

De eerste laag Belzona 1593 is (na 15 uur uitharden) op verschillende plekken met een elcometer getest op laagdikte. Hierdoor wist het uitvoerende team precies welke plaatsen meer aandacht vereisten bij de 2e laag. Deze 2e laag moest binnen de overcoat window van 24 uur aangebracht worden. De uiteindelijke laagdikte was door de gehele procestank gemiddeld tussen de 750 en 1000 micron.