Terug naar overzicht

Wrapping reparatie aan flens

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd geraakt tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur. Om de levensduur van de flens te verlengen is er een zuurbestendige coating van Belzona op de kritische plek aangebracht


Composite repair wrapping Belzona

De eerste stap van de reparatie was het ontvetten met behulp van de Belzona 9111 (reinigingsproduct). Vervolgens werd de beschadigde flens opgebouwd met gebruik van de Belzona wrappingsysteem, ook wel Belzona Superwrap II genoemd. Het wrapping systeem van Belzona is in drie verschillende harsgraden te verkrijgen. In dit geval werd er gekozen voor de Belzona 1981, vanwege de surface tolerante eigenschappen.

Toepassingen voor Belzona SuperWrap II zijn onder meer:
* Composiet leiding wrapsysteem voor het repareren van leidingen inclusief bochtstukken, straights en tees
* Compatibele patchreparatie op grote diameter leidingen (meer dan 600 mm) en tankwanden.
* Reparatie bij wanddikte afname op leidingen en tankwanden

Zuurbestendige coating

Om de kritische plek van de flens te beschermen tegen zwavelzuur heeft Perspect de Belzona 4341 toegepast. Deze coating biedt bescherming van metaal en beton tegen anorganische zuren zoals zwavelzuur en zoutzuur tot 90°C (194°F). De coating heeft een uitstekende weerstand tegen een breed scala aan chemische producten.

Belzona 4341 Magma CR4 is onder andere geschikt voor:
* Zuurbestendige keerwanden * Gevoerde reactoren * Pomp funderingen * Pomphuizen * Tanks * Tank pads * Chemische overdracht in bedrijfsgebieden.