Vloeibaar metaal en kneedbaar metaal

Wanneer u beschadigingen heeft aan metaal is het noodzaak om dit te repareren, zodat de beschadigingen niet verergeren en het stuk metaal niet vervangen hoeft te worden. Hiervoor kunt u gebruik maken van vloeibaar of kneedbaar metaal. 

Vloeibaar metaal kan worden gebruikt om slijtagedelen, haarscheuren en machinegeleidingen te repareren in diverse industrieën aan onder andere machines, installaties, leidingen en tanks.

Toepassing van Belzona kneedbaar metaal

Het kneedbare metaal van Belzona is uitermate geschikt voor uiteenlopende reparaties van metalen oppervlakken, machines en installaties. Daarnaast kunt u de pasta ook gebruiken voor modellering, verlijming en het vullen en afdichten van gaten. Reparaties van een scheur in een motorblok, worden ook regelmatig uitgevoerd met de Belzona producten.

Het product bestaat uit een twee componenten koudhardende epoxy. De pasta hecht op meerdere metaalsoorten, zoals RVS, koolstofstaal, messing, koper en aluminium. De vloeibaar metaalproducten van de Belzona 1000 serie zijn multifunctioneel, eenvoudig aan te brengen en harden uit bij kamertemperatuur.

Corrosie en slijtage pijpsupport

Corrosie en slijtage is een veelvoorkomend probleem bij pijpsteunen. Dit kan ontstaan wanneer de steun van een andere materiaal is dan de leiding zelf. In dit soort situaties worden er op maat gemaakte schalen verlijmd met de Belzona metaalpasta.

Repareren flensvlak

Het herstellen van beschadigde flensvlakken wordt uitgevoerd met de Belzona metaalpasta. Dit gebeurt in combinatie met de flange face forming kit.

Plaatverlijming

Opslagtanks kennen problemen door slijtage, vaak doen deze problemen zich voor aan de tankbase. Wanneer er uit onderzoek blijkt dat de wanddikte gevaarlijk dun geworden is, worden er met Belzona metaalpasta platen verlijmd op de kritische delen.

Lekkage aan lasnaad

Lekkages komen regelmatig voor binnen de industrie, deze ontstaan in veel gevallen op de zwakke plekken, zoals de lasnaden. Met surface-tolerante metaalpasta’s van Belzona worden deze lekkages gerepareerd.

Duurzame metalen reparatiepasta van Belzona

Na uitharding is het materiaal zo hard als metaal. Het vervormt dan ook niet meer, waardoor Belzona een duurzame oplossing biedt voor metaal reparaties. Wanneer de pasta volledig is uitgehard is het metaal weer volledig belastbaar. 

Hierdoor is de reparatie duurzaam en wordt de levensduur van het metalen oppervlak verlengd. Het uitgeharde materiaal heeft een uitstekende chemische en elektrische weerstand Het beschermt het metaal tegen corrosie, erosie en slijtage. 

De pasta bevat een hoge slagvastheid, drukvastheid en buigsterkte. Doordat het kneedbare metaal oplosmiddelvrij is, vormt het weinig gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Belzona kneedbaar metaal is hittebestendig en vochtbestendig

Alle producten uit de Belzona 1000 serie hebben andere kenmerken en zijn daardoor geschikt voor andere toepassingen. Zo zijn er producten beschikbaar die zelfs hechten op een olie vervuilde ondergrond, natte ondergronden en natuurlijke en synthetische materialen, zoals kunststof, hout en glas. 

Het vloeibare metaal is bestand tegen vocht en hitte en kunnen aangebracht worden op oppervlakken onder water. Hierdoor zijn de producten ook geschikt om lekkages te herstellen en voor reparaties aan leidingen en tanks. Daarnaast zijn sommige producten van de Belzona 1000 serie geschikt om grip te creëren op metalen oppervlakken van machines, apparatuur en looppaden. 

Een noodreparatie met Belzona metaalpasta

Ook heeft Belzona oplossingen voor noodreparaties. Deze producten harden snel uit. Hierdoor blijft downtime binnen uw bedrijf beperkt. Voor een langdurige bescherming kan een beschermende coating worden aangebracht na een behandeling met het vloeibare metaal van Belzona.

Belzona 1000 serie vloeibaar metaal en kneedbaar metaal

De Belzona 1000 serie met vloeibaar en kneedbaar metaal omvat een reeks high performance oplossingen voor de reparatie en wederopbouw van metalen onderdelen. 

Deze twee componenten reactieve systemen kunnen zowel beschadigde machines en apparatuur repareren als een duurzame bescherming bieden tegen erosie, corrosie, slijtage en andere vormen van mechanische beschadiging. 

Voor een persoonlijk advies of hulp bij selectie uit de Belzona 1000 serie met vloeibaar en kneedbaar metaal belt u met +31 (0) 78 303 19 20. Wij helpen u graag.