Vloeibaar metaal en kneedbaar metaal

We nemen u mee in alles wat u moet weten over vloeibaar metaal, kneedbaar metaal én metaalpasta’s. In principe komen deze drie dingen erg overeen met elkaar. We nemen u mee in welke situaties u deze producten kunt gebruiken, voor welke reparaties ze geschikt zijn én welk onderhoudt u hiermee kunt doen. Laat u informeren over de veelzijdigheid van de metaalpasta’s die we bij Perspect Benelux aanbieden.

Hoe werkt kneedbaar metaal?

Kneedbaar metaal, ook wel bekend als kneedbare staalpasta, is een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt voor het repareren en onderhouden van metalen oppervlakken. Maar hoe werkt het precies?

De pasta bestaat uit een mix van harsen en versterkende materialen die gemakkelijk kunnen worden gemengd tot de gewenste consistentie. Door deze kneedbare eigenschappen kan het materiaal eenvoudig worden aangebracht op beschadigde of versleten metalen delen.

Wanneer de pasta uithardt, vormt zich een sterke binding met het omliggende metaaloppervlak. Dit zorgt voor duurzame reparaties die bestand zijn tegen slijtage, corrosie en extreme temperaturen.

Door de flexibiliteit van kneedbaar metaal kunnen zelfs complexe vormen en contouren probleemloos worden gerepareerd. Hierdoor is het ideaal voor situaties waar traditionele lasmethodes niet geschikt zijn of waar kosteneffectieve oplossingen nodig zijn.

Met kneedbaar metaal/staal kunt u snel en efficiënt reparaties uitvoeren zonder dat daarvoor specialistische apparatuur of kennis vereist is. Het biedt een praktische oplossing voor diverse industriële toepassingen waar betrouwbaarheid en duurzaamheid noodzakelijk zijn.

Vloeibaar metaal kan worden gebruikt om slijtagedelen, haarscheuren en machinegeleidingen te repareren in diverse industrieën aan onder andere machines, installaties, leidingen en tanks.

belzona 1111
Ons bestverkochte product: Belzona 1111, dé metaalpasta om te herstellen, verlijmen en repareren.

Wat is het sterkst om metaal te lijmen?

Als het gaat om het lijmen van metaal, is het belangrijk om een krachtige en betrouwbare lijm te kiezen die bestand is tegen de extreme omstandigheden waaraan metalen kunnen worden blootgesteld. Eén van de sterkste opties voor het lijmen van metaal is vloeibaar metaal of kneedbaar metaal.

Metaallijm moet in staat zijn om langdurige hechting te bieden en bestand te zijn tegen hitte, vocht en druk. Vloeibaar metaal en kneedbaar metaal zijn speciaal ontworpen om aan deze eisen te voldoen, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende toepassingen waarbij metaal gerepareerd of gelijmd moet worden.

Door de unieke eigenschappen kunnen vloeibare en kneedbare metalen sterke verbindingen creëren die duurzaam en betrouwbaar zijn. Of u nu kleine reparaties uitvoert of grotere constructies herstelt, het gebruik van deze hoogwaardige metalenlijm kan zorgen voor een effectieve oplossing die lang meegaat.

Toepassing van Belzona kneedbaar metaal

Het gebruik van Belzona kneedbaar metaal biedt een breed scala aan toepassingen in de industrie. Van het repareren van slijtage- en corrosieschade tot het reconstrueren van beschadigde oppervlakken, deze veelzijdige metaalpasta kan wonderen verrichten. Reparaties van een scheur in een motorblok, worden ook regelmatig uitgevoerd met de Belzona producten.

Het product bestaat uit een twee componenten koudhardende epoxy. De pasta hecht op meerdere metaalsoorten, zoals RVS, koolstofstaal, messing, koper, aluminium en zelfs beton. De vloeibaar metaalproducten van Belzona zijn multifunctioneel, eenvoudig aan te brengen en harden uit bij kamertemperatuur. Dit maakt het een ideale keuze voor diverse herstelwerkzaamheden.

Of het nu gaat om lekkages in leidingen of gaten in tanks, Belzona kneedbaar metaal biedt een snelle en effectieve oplossing voor noodsituaties waarbij traditionele reparatiemethoden mogelijk niet voldoen.

Bovendien is deze duurzame metaalreparatiepasta bestand tegen extreme temperaturen en vochtigheid, wat zorgt voor langdurige resultaten. Dus, als u op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte manier om metalen oppervlakken te herstellen, overweeg dan zeker Belzona kneedbaar metaal voor uw volgende project.

Voorbeelden waar wij vloeibaar metaal/metaalpasta voor inzetten:

Ons vloeibaar metaal kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden waar wij het vloeibaar metaal met succes hebben toegepast.

Corrosie en slijtage pijpsupport

Corrosie en slijtage is een veelvoorkomend probleem bij pijpsteunen. Dit kan ontstaan wanneer de steun van een andere materiaal is dan de leiding zelf. In dit soort situaties worden er op maat gemaakte schalen verlijmd met de Belzona metaalpasta.

Repareren flensvlak

Het herstellen van beschadigde flensvlakken wordt uitgevoerd met de Belzona metaalpasta. Dit gebeurt in combinatie met de flange face forming kit.

Plaatverlijming

Opslagtanks kennen problemen door slijtage, vaak doen deze problemen zich voor aan de tankbase. Wanneer er uit onderzoek blijkt dat de wanddikte gevaarlijk dun geworden is, worden er met Belzona metaalpasta platen verlijmd op de kritische delen.

Lekkage aan lasnaad

Lekkages komen regelmatig voor binnen de industrie, deze ontstaan in veel gevallen op de zwakke plekken, zoals de lasnaden. Met surface-tolerante metaalpasta’s van Belzona worden deze lekkages gerepareerd.

Duurzame metalen reparatiepasta van Belzona

Na uitharding is het materiaal zo hard als metaal. Het vervormt dan ook niet meer, waardoor Belzona een duurzame oplossing biedt voor metaal reparaties. Wanneer de pasta volledig is uitgehard is het metaal weer volledig belastbaar. 

Hierdoor is de reparatie duurzaam en wordt de levensduur van het metalen oppervlak verlengd. Het uitgeharde materiaal heeft een uitstekende chemische en elektrische weerstand Het beschermt het metaal tegen corrosie, erosie en slijtage. 

De pasta bevat een hoge slagvastheid, drukvastheid en buigsterkte. Doordat het kneedbare metaal oplosmiddelvrij is, vormt het weinig gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Belzona kneedbaar metaal is hittebestendig en vochtbestendig

Alle producten uit de Belzona vloeibaar metaal serie hebben andere kenmerken en zijn daardoor geschikt voor andere toepassingen. Zo zijn er producten beschikbaar die zelfs hechten op een olie vervuilde ondergrond, natte ondergronden en natuurlijke en synthetische materialen, zoals kunststof, hout en glas. 

Door de hittebestendigheid van Belzona kneedbaar metaal kunnen reparaties worden uitgevoerd in omgevingen met extreme temperaturen, zoals bijvoorbeeld in industriële installaties of motoronderdelen. Hierdoor kan het materiaal bestand zijn tegen thermische belastingen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Daarnaast is de vochtbestendigheid van Belzona kneedbaar metaal een cruciale eigenschap die zorgt voor langdurige prestaties, zelfs onder water of in vochtige condities. Dit maakt het ideaal voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden in diverse sectoren waar blootstelling aan water onvermijdelijk is. Denk dan aan reparaties voor lekkages aan leidingen en tanks. Daarnaast zijn sommige producten van de Belzona metaalpasta’s geschikt om grip te creëren op metalen oppervlakken van machines, apparatuur en looppaden.

Of u nu te maken heeft met hitte, vocht of beide, vertrouw op Belzona kneedbaar metaal voor betrouwbare en duurzame resultaten. Met deze innovatieve oplossing kunt u rekenen op optimale prestaties en bescherming, ongeacht de uitdagende omstandigheden waarmee u wordt geconfronteerd.

Een noodreparatie met Belzona metaalpasta

Vloeibaar metaal en kneedbaar metaal zijn onmisbare oplossingen voor het repareren en versterken van metalen oppervlakken. Met de duurzame metaalreparatiepasta van Belzona kunt u zelfs in noodsituaties snel en effectief reparaties uitvoeren. Of het nu gaat om hittebestendigheid, vochtbestendigheid of krachtige hechting, Belzona biedt hoogwaardige producten die voldoen aan al uw behoeften op het gebied van metaalreparatie. Vertrouw op Belzona’s expertise en innovatieve technologieën voor uw volgende project met vloeibaar of kneedbaar metaal!

Belzona vloeibaar metaal en kneedbaar metaal

De Belzona categorie vloeibaar en kneedbaar metaal omvat een reeks high performance oplossingen voor de reparatie en wederopbouw van metalen onderdelen. 

Deze twee componenten reactieve systemen kunnen zowel beschadigde machines en apparatuur repareren als een duurzame bescherming bieden tegen erosie, corrosie, slijtage en andere vormen van mechanische beschadiging. 

Voor een persoonlijk advies of hulp bij selectie uit de serie met vloeibaar en kneedbaar metaal belt u met +31 (0) 78 303 19 20. Wij helpen u graag.