Terug naar overzicht
18-04-2024

Belgian Offshore Days: offshore windindustrie

Afgelopen weken stonden bij ons in het daglicht van beurzen, waaronder de Belgian Offshore Days. Sinds augustus 2023 hebben we Perspect Benelux uitgebreid met Perspect België. De Belgian Offshore Days waren een uitstekend moment om België kennis te laten maken met Perspect. De Belgian Offshore Days is een jaarlijks evenement waarbij de nieuwste ontwikkelingen worden tentoongesteld in de offshore windindustrie. Als het team van Perspect België presenteerden bij met trots onze stand met producten en oplossingen.

Live demo van de Belzona producten

Bij onze stand konden bezoekers inzicht krijgen in hoe de producten van Belzona werken en hoe deze ingezet kunnen worden in de windenergiesector. Met live demonstraties lieten wij de mogelijkheden zien die Belzona te bieden heeft. De focus lag ditmaal op het repareren én beschermen van de leading edge van de windturbinebladen. Deze reparaties en beschermende coatings zorgen voor het behoud van de prestaties en de levensduur van de windturbines. Dit is duurzamer dan de windturbinebladen vervangen. Super tof om iedereen te laten zien hoe deze reparaties effectief kunnen worden uitgevoerd met onze Belzona oplossingen.

Voor het repareren van de leading edge biedt Belzona de volgende oplossing aan:

  • Belzona 5711 reparerend materiaal: kan worden gebruikt om uitgeholde delen van het blad te repareren en herbouwen voordat verdere toepassing van een voorrandbeschermingscoating plaatsvindt.
  • Belzona 5712 LEP-coating: In-site onderhoud aan de windmolenbladen dankzij de eenvoudige toepassing van slechts één laag en kan worden hersteld in slechts 4 uur. Deze LEP-coating is beschikbaar in wit en grijs.

Het volgende hoogtepunt op de beurs: Pinovo

Ook maakten de bezoekers kennis met Pinovo. Pinovo is een ATEX-gecertificeerd vacuum straalmachine/-unit ontwikkeld in Noorwegen. Dit apparaat kan je in een ATEX-gecertificeerd gebied gebruiken waaronder: ATEX-zone 1, 2 en 3. Met Pinovo blaast u grit tegen de oppervlakte aan om te stralen waardoor de oppervlakte ruw wordt. Daarnaast wordt het afval wat hierbij wordt geproduceerd gelijk afgezogen door middel van een gesloten circuit. Het grit en stof wordt gescheiden. Het voordeel hiervan is dat je stofvrij kan werken en dat de fabriek niet stilgelegd hoeft te worden. Daarnaast is het ook een hele trema manier van stralen. Met Pinovo kunt u metaal voorbehandelen op een snelle en trema manier.

Demonstratie van de Allmet Safety Tools

Allmet Safety Tools is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van veiligheidsmiddelen -en oplossingen voor de offshore industrie. Tijdens de Belgian Offshore Days hebben wij demonstraties gegeven van het assortiment met onze veiligheidstools. Deze zijn specifiek ontworpen om te voldoen aan de strenge veiligheidsnormen. Met deze tools is het mogelijk om koud werk te leveren. Dit assortiment sluit perfect aan bij onze Belzona producten waardoor wij een totaaloplossingen kunnen bieden aan onze klanten.

Het waren twee spectaculaire dagen en met het team van Perspect België hebben we enorm genoten. Het is een mooie ervaring die zorgt voor nog meer enthousiasme in het team. Wilt u nou meer weten over onze koud werk en Belzona oplossingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook voor technisch advies kunt u bij ons terecht. We helpen u graag bij het vinden van de juiste oplossing.