Terug naar overzicht

Rubber bescherming

Rubberen onderdelen zijn bijzonder gevoelig voor invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk om deze onderdelen regelmatig te reinigen en goed te beschermen tegen slijtage, corrosie en erosie.De juiste rubber bescherming is van belang.

Dit verkleint de kans aanzienlijk dat verkleuring, scheuren en vlekken ontstaan en bovendien behoudt het rubber de nette uitstraling. Met rubber bescherming van Belzona maximaliseert u eenvoudig de duurzaamheid, elasticiteit en slijt- en scheurvastheid van het kwetsbare materiaal. Onze eenvoudig aan te brengen elastische coatings beschermen optimaal tegen erosie, corrosie, cavitatie en slijtage.

Belzona producten

De Belzona producten beschermen de flexibele componenten van rubber. De flexibele elastomeren zijn duurzaam, slijtvast en schuur- en schokbestendig. Om de elasticiteit van het rubber te behouden hebben de producten van Belzona eveneens een hoge elasticiteit. Eenvoudig brengt u de coating aan op het oppervlak. De high-performance producten zijn oplosmiddelvrij, eenvoudig te mengen en gemakkelijk aan te brengen. Het materiaal hardt uit op kamertemperatuur. Het is dus niet nodig om te werken met extreme hitte om het materiaal aan te brengen en te laten uitharden.

U kunt de coating overigens ook gebruiken om willekeurige vormen te casten in flexibele mallen. Deze vormen kunnen vervolgens worden gebruikt om andere onderdelen te beschermen. De coating is dermate sterk dat zelfs metalen onderdelen aan rubberen onderdelen kunnen worden bevestigd. Het ijzersterke materiaal is duurzaam, biedt een hoge weerstand tegen slijtage, schuring en impact. Daarnaast bieden de beschermingsproducten van Belzona ook een hoge chemische, mechanische en elektrische weerstand. Hierdoor kan de coating worden gebruikt om bijvoorbeeld schokdempers, geleiderslagers, leidingen, pompen, propellers, blootliggende draden, enz. te beschermen. Doordat het materiaal oplosmiddelvrij is verminderd het gezondheids- en veiligheidsrisico’s.

Advies over Belzona oplossingen voor rubber bescherming

De producten van Belzona beschermen rubber tegen erosie en corrosie. Hierdoor gaan uw rubberen oppervlakten langer mee. Heeft u vragen over de rubber beschermingsproducten van Belzona? Neem contact op met onze gecertificeerde engineers via het contactformulier of bel ons op. Wij staan 24/7 voor u klaar met deskundig advies.