Terug naar overzicht

Waterproofing coating

Er zijn diverse redenen om een oppervlak te coaten. Een coating kan bedoeld zijn om een oppervlak met een extra deklaag te voorzien tegen weerstand, zoals onder andere slijtage en beschadigingen. Coatings kunnen daarnaast als doel hebben weerstand te bieden tegen hitte oxidatie, zeewater- of atmosferische corrosie, chemische corrosie en elektrische geleiding. Hierdoor zijn oppervlakken minder kwetsbaar voor krassen en schade. Een van de belangrijkste redenen is echter om het oppervlak waterdicht te maken, of zelfs vloeistofdicht. In het laatste geval kunnen er zelfs geen oliën of vetten doordringen door de coating. Waterproofing coatings zijn in diverse specificaties verkrijgbaar. Aan de hand van uw gestelde wensen en eisen wordt bepaald welke type het meest geschikt is voor uw situatie.

Waterproof oppervlak behandeling

Bepaalde oppervlakken in diverse industrieën worden dag in dag uit onderworpen aan vocht, water en temperatuurschommelingen. Voor deze ruimtes zijn vochtbestendige en waterproofing coatings de oplossing. De waterproofing coatings van Belzona worden onder andere in de scheepvaartindustrie, voedingsmiddelenindustrie (voedselveilige coatings), mijnbouwindustrie, olie & gas industrie en pulp & papier industrie toegepast. Elke industrie kent zijn eigen specifieke objecten, materialen en bedrijfsprocessen. Aan elke industriële coating worden daarom andere kwaliteitseisen gesteld. De waterproofing coating is een vorm van oppervlakbehandeling en kan voor diverse doeleinden toegepast worden. Kunnen wij u ondersteunen bij uw projecten? Heeft u vragen over onze snelle leveringsmogelijkheden? Of kunnen we u ergens anders bij van dienst zijn? We staan u graag te woord. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waterproof coatings van Belzona zijn water- en vuilafstotend, waardoor vuil zich niet goed hecht aan het oppervlak. De coating zorgt voor een gladder resultaat. Daarnaast is het gemakkelijk om een gecoat oppervlak te reinigen en het werkt bovendien extra waterafstotend. De waterdichte coating is efficiënt, gemakkelijk aan te brengen en tevens voordelig. Binnen een breed scala van coating producten is er voor elke industriële toepassing een geschikte coating. Welk soort coating het meest geschikt is in uw situatie is geheel afhankelijk van de soort industrie en het oppervlak. 

Waterproofing coating systemen

Tot de succesvolle serie waterproofing systems van Belzona behoren producten met elk unieke eigenschappen en bewezen kwaliteiten. Middels onze coatings kunt u vrijwel elk oppervlak waterdicht en slijtvast afwerken. Van coatings voor snelle noodreparaties tot flexibel weer- en waterproofing van daken. Ook een weer-, water- en vuurbestendige coating voor de bescherming van isolatie en bekleding behoort tot de duurzame oplossingen die Belzona biedt. Neem contact op voor een persoonlijk advies over de specifieke toepassing die u zoekt.