Terug naar overzicht

Corrosie bescherming

In omgevingen waar wordt gewerkt met materialen zoals beton, metselwerk, natte en olie verontreinigde oppervlakken en metaal vindt corrosie plaats. Corrosie vindt plaats door natuurlijke chemische aantasting van materialen, doordat de omgeving op ze inwerkt. Veel bedrijven krijgen vooral te maken met aantasting van metaaloppervlakken. Corrosie komt ook vaak voor op materiaal zoals koeltorens, dompelpompen, opslagtanks en leidingen. Aantasting door corrosie brengt daarom niet alleen grote kosten met zich mee, maar verhoogt in sommige gevallen ook de veiligheidsrisico’s. Om deze reden is het belangrijk corrosiegevoelige materialen goed te beschermen. Belzona biedt uitkomst.

Belzona producten

Het Belzona assortiment biedt oplossingen die duurzame bescherming bieden tegen corrosie in uiteenlopende situaties. Daarbij behoren ook slimme oplossingen voor apparatuur die werken onder onderdompeling, bijvoorbeeld de Belzona 1391S en producten die bescherming tegen corrosie onder isolatie bieden, zoals de Belzona 5851. De reeks producten is bestand tegen chemicaliën en oplosmiddelvrij, waardoor veiligheidsrisico’s worden beperkt. De coatings hechten aan verschillende materialen, zoals beton, metaal, metselwerk en verontreinigde oppervlakken. Elke coating heeft zijn eigen unieke werking waardoor voor elke industrie een passende oplossing beschikbaar is. De producten zijn eenvoudig te mengen en aan te brengen. Door de snelle inwerking en uitharding blijft downtime binnen uw bedrijf beperkt. Er treedt geen krimp, uitbreiding of vervorming op. Hierdoor is de bescherming langdurig en verlengt de levensduur van uw apparaten en oppervlakken.

Advies over optimale corrosie bescherming?

Elk product heeft zijn eigen unieke eigenschappen en zijn toepasbaar in diverse (industriële) sectoren. Voor een op maat gemaakt advies kunt u altijd bellen met een van onze adviseurs op: 078 303 19 20, of contact opnemen via ons onderstaande contactformulier. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste corrosie bescherming oplossing voor uw bedrijf.