Terug naar overzicht

Belzona SF6-FIX

Maar wat is Belzona SF6-FIX? Belzona SF6-FIX is een baanbrekende oplossing voor het afdichten van lekkages van zwavelhexafluoride (SF₆). Dit systeem kan in-site worden toegepast, zonder gespecialiseerde gereedschappen, en effectief SF₆-lekken terugbrengen tot niet-detecteerbare niveaus. Dankzij Belzona SF6-FIX kunnen lekkages snel en deskundig worden afgedicht, wat leidt tot enorme milieu- en financiële besparingen. Het is oplosmiddelvrij en koud aan te brengen, waardoor het een veilige optie is voor het afdichten van SF₆-lekken en het beschermen van het milieu. Bovendien kan dit duurzame systeem binnen één dag worden aangebracht.

Elektrische schakeltandwielflens met SF6 lekkage
SF6 lekkage afgedicht met Belzona SF6-FIX

Waarom is het Stoppen van SF₆-lekken zo belangrijk?

Ondanks zijn nut is SF₆ ongelooflijk schadelijk voor de planeet. Met een opwarmingspotentieel dat 23.500 keer hoger is dan koolstofdioxide (CO₂), is SF₆ het meest krachtige broeikasgas. Dit betekent dat zelfs in kleine hoeveelheden, SF₆ een buitengewoon significante impact heeft op de opwarming van de aarde. De Environmental Protection Agency merkt op dat lekdetectieonderzoeken aantonen dat ongeveer 10 procent van de circuit breakers lekken, en 85% van deze lekken voldoende van dit gevaarlijke gas vrijlaten om als significant te worden beschouwd. Frequente lekkages van zo’n krachtig broeikasgas dragen aanzienlijk bij aan de opwarming van de aarde. Belzona SF6-FIX biedt een effectieve, langdurige oplossing die milieuschade voorkomt.

Voordelen van Belzona SF6-FIX:

  • In-site toepasbaar, minimale downtime: geen kostbare stilstand van apparatuur.
  • Snelle installatie én korte uithardingstijd: Het systeem kan binnen één dag volledig functioneren.
  • Detecteerbaar verlaagde lekken: Lees reduceert SF6-lekker tot niet-detecteerbare niveaus.
  • Verwijderbaar voor toegang tot verbindingen: Flexibiliteit in onderhoud en reparaties.
  • Uitstekende corrosiebescherming: Beschermt tegen verdere beschadiging van de hardware.

Case studies en succesverhalen

Bij toepassing op elektrisch schakelmateriaal en flenzen met SF₆-lekken, heeft Belzona aangetoond dat lekkages effectief kunnen worden afgedicht. Verschillende succesvolle toepassingen bevestigen de betrouwbaarheid en duurzaamheid van Belzona SF6-FIX. Onder andere bij gasgeladen circuit breakers en transformatoren zijn indrukwekkende resultaten behaald.

Producten die we inzetten:

Maak een verschil met Belzona SF6-FIX

Met de toenemende noodzaak om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de impact op het milieu te minimaliseren, is het gebruik van effectieve systemen zoals Belzona SF6-FIX van cruciaal belang. Door te kiezen voor Belzona SF6-FIX, zet uw organisatie een belangrijke stap richting duurzaamheid en milieubescherming.

Neem vandaag nog contact op met Perspect Benelux voor meer informatie, een offerte of een demonstratie van de Belzona SF6-FIX oplossing.

Wanneer is SF6 gas een risico?

SF6 (zwavelhexafluoride) gas wordt in verschillende situaties als een risico gezien. Hoewel zuiver SF6 stabiel en niet-toxisch is, zijn er een aantal gevaren waarmee rekening moet worden gehouden.

  1. Asfyxie: SF6 verdringt zuurstof in de lucht waardoor een risico op verstikking ontstaat, dit geldt vooral in afgesloten ruimtes. SF6 gas is kleurloos en geurloos. Het is moeilijk te detecteren zonder de juiste apparatuur.
  2. Inademing van hoge concentraties van SF6 kan leiden tot symptomen zoals verhoogde ademhalings- en hartslag, misselijkheid, braken spier coördinatie stoornissen en emotionele problemen.
  3. Contact met vloeibaar SF6 kan leiden tot koude brandwonden of bevriezingsverschijnselen.
  4. Bij hoge temperaturen (boven 350 graden Fahrenheit) kan SF6 ontleden in giftige corrosieve bijproducten. Bovendien kunnen deze bijproducten schadelijke effecten hebben als ze worden ingeademd.
  5. SF6 heeft zeer sterke broeikasgas eigenschappen en draagt bij aan de opwarming van de aarde bij lekkage

Technisch advies nodig over SF6-lekken?

Bij Perspect Benelux streven we ernaar om altijd de best mogelijke technische oplossingen te bieden voor al uw uitdagingen in de zware industrie. Het Belzona SF6-FIX systeem, dat succesvol is gebleken in praktische situaties en zelfs beter presteerde dan eerdere reparatiemethoden, is een uitstekend voorbeeld van onze innovatieve aanpak.

SF6-lekken kunnen zorgen voor aanzienlijke milieuproblemen. Het effectief dichten van deze lekker is noodzakelijk. Het Perspect Benelux team staat klaar om u te voorzien van advies en begeleiding bij de toepassing van het Belzona systeem, dat niet alleen flexibiliteit bied, maar ook de noodzakelijke isolatie van meer dan 3kV garandeert.

Naast een breed scala aan onderhoudsoplossingen, van olie- en gaslekken tot algemene structurele problemen, bieden we bij Perspect Benelux altijd persoonlijke service. Wij denken graag met u mee over de beste aanpak voor uw specifieke probleem. Voor meer informatie of een consult met één van onze experts, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen werken we aan een duurzame en effectieve oplossing voor uw bedrijf.

Download onze Belzona Product Selection Guide!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Nee, geen wekelijks nieuwsbrief met veel te veel informatie. Wel maandelijks waardelijkse informatie over onze producten & diensten.