Pinovo ATEX vacuum grit stralen training

Perspect Benelux is uw partner als het gaat om industriële oplossingen zoals oppervlaktebescherming en reparatie. Wij hebben een breed assortiment met Belzona. Deze producten zijn te gebruiken voor:

  • Herstellen
  • Beschermen
  • En verbeteren van oppervlakten in diverse industrieën.

Om ervoor te zorgen dat de Belzona producten goed hechten is het belangrijk om de oppervlakte gereed te maken. Deze oppervlakken gereed maken noemen we ‘surface prep’ of ondergrond voorbehandeling.

In ons trainingscentrum is het mogelijk om onze Surface Prep training te volgen. Wat houdt surface prep in? Om deze oppervlakken gereed te maken voor onze Belzona producten is het noodzakelijk om deze op te ruwen. In deze training leert u om dat te doen met diverse tools en middelen waaronder de Pinovo Atex Vacuum Grit Straler.

Wat is Pinovo en stofvrij stralen?

U maakt kennis met de Pinovo . De straalmachine waarmee strofvrij stralen mogelijk is.  Stofvrij stralen is methode voor oppervlaktevoorbereiding die wordt gebruikt om oppervlakken te reinigen, ruw te maken en voor te bereiden op verdere behandeling met onze coatings en reparatiematerialen. Deze straaltechniek biedt een aantal voordelen. Het is veiliger doordat de contractor minimaal wordt blootgesteld aan gevaarlijke stofdeeltjes. Ook is het milieuvriendelijker doordat het stofvrij is en efficiënter doordat er minder downtime nodig is.

Wat leert u in de Pinovo Surface prep training?

Deze één-daagse training leert u het volgende:

  • Inleiding tot Pinovo-technologie: De training begint met een grondige uitleg van de Pinovo-technologie, inclusief hoe de apparatuur werkt, de verschillende componenten ervan en de voordelen van het gebruik ervan voor oppervlaktevoorbereiding.
  • Veiligheidsprocedures en richtlijnen: Voordat je begint met het gebruik van de Pinovo-apparatuur, wordt de nadruk gelegd op de veiligheidsprocedures en richtlijnen die moeten worden gevolgd om ongelukken te voorkomen en de apparatuur op de juiste manier te gebruiken.
  • Demonstratie van Pinovo-gebruik: Tijdens deze fase van de training wordt een gedetailleerde demonstratie gegeven van hoe de Pinovo-apparatuur correct wordt gebruikt voor oppervlaktevoorbereiding. Dit omvat het instellen van de apparatuur, het kiezen van de juiste sproeikoppen en drukinstellingen, en het effectief reinigen en ontvetten van het oppervlak.
  • Praktische oefeningen: Na de demonstratie krijg je de kans om zelf te oefenen met het gebruik van de Pinovo-apparatuur onder begeleiding van ervaren instructeurs. Dit omvat het uitvoeren van verschillende oppervlaktevoorbereidingsstappen en het oplossen van eventuele problemen die zich kunnen voordoen tijdens het proces.
  • Optimalisatie van Pinovo-gebruik: Naarmate de training vordert, wordt de nadruk gelegd op het optimaliseren van het gebruik van de Pinovo-apparatuur voor verschillende soorten oppervlakken en omstandigheden. Dit omvat het aanpassen van instellingen en technieken om de efficiëntie en effectiviteit van het oppervlaktevoorbereidingsproces te maximaliseren.
  • Kwaliteitscontrole en evaluatie: Tijdens de training worden kwaliteitscontrolemaatregelen benadrukt om ervoor te zorgen dat het oppervlak correct is voorbereid voor verdere behandeling met Belzona-producten. Dit kan onder meer het uitvoeren van visuele inspecties en tests omvatten om de reinheid en ruwheid van het oppervlak te beoordelen.

Hoe ziet de training eruit?

De training wordt in één dag gegeven bij ons in het trainingscentrum in Dordrecht.

Ochtend: Als eerste maakt u kennis met de theorie. U krijgt uitleg over de voordelen van de machine, evenals informatie over mogelijke gevaren. Ook tonen we visueel hoe gritstralen werkt met een gesloten circuit en welke procedures er zijn.

Als de theorie er goed in zit worden de cursisten voorzien van een heerlijke lunch. Mochten er allergieën of speciale dieetwensen zijn, kunt u dat van te voren aangeven. Hier houden wij graag rekening mee.

Middag: Tijd om de werkplaats in te gaan en de theorie om te zetten in praktijk.

Bij het succesvol afronden van deze training ontvangen de deelnemers een certificaat. Het voltooien van deze training en het behalen van het certificaat kunnen uw bedrijf helpen om de geloofwaardigheid te vergroten. Gecertificeerde operators worden erkend als bekwaam in het oppervlaktevoorbereiding.