Terug naar overzicht

Metaalreparatie

Metalen onderdelen kunnen beschadigen door corrosie, erosie of slijtage. Er wordt gesteld dat er in Nederland jaarlijks 3% tot 4% van het BNP aan schade is, veroorzaakt door corrosie. Dit is omgerekend zo’n 18 miljard euro per jaar. Schade aan metaal ontstaat doordat het materiaal wordt aangetast door chemicaliën of andere invloeden van buitenaf. Het is belangrijk dat schade zo snel mogelijk wordt gerepareerd en dat het materiaal wordt behandeld om verdere schade te voorkomen. Om metaal te repareren kan gebruik worden gemaakt van een metaalpasta. Een efficiënte metaalreparatie is duurzaam en verlengt de levensduur van uw metalen oppervlakten.

Professionele metaalreparatie met Belzona

Belzona biedt een brede productlijn voor het repareren van metaal, uiteenlopend van verlijming en reparaties van machines en on-site reparaties op natte en onderwateroppervlakken tot metaalreparatie op geërodeerde en gecorrodeerde metalen.

De metaalreparatielijn van Belzona bestaat verschillende producten. Elk met hun eigen bewezen effectieve oplossing voor diverse soorten metaalreparatie. De reparatiepasta’s beschermen de metalen onderdelen tegen chemicaliën en corrosie. De pasta’s zijn eenvoudig te mengen en aan te brengen, meestal met conventionele gereedschappen. Wanneer de pasta uithardt, wordt het zo hard als metaal. Het materiaal krimpt of vervormt niet. Hierdoor is de reparatie duurzaam en zal er minder snel schade ontstaan aan de behandelde plekken. De uithardingstemperatuur verschilt per product.Producten die snel uitharden zijn uitermate geschikt voor snelle noodreparties op zowel verontreinigde als niet verontreinigde ondergronden. Door de korte uithardtijd is downtown in uw bedrijf beperkt. Deze producten hechten vaak aan meerdere soorten metaal, zoals aluminium, koper, messing en gietijzer. Doordat alle producten oplosmiddelvrij zijn wordt veiligheid gewaarborgd. De oplossingen voor metaalreparatie kunnen onder andere worden toegepast op assen, lager behuizingen, motorblokken, leidingen en tanks.