Terug naar overzicht

Hittebestendige coatings

Als het oppervlak van materialen of machines wordt blootgesteld aan hitte of snelle temperatuurschommelingen kan dit leiden tot breekbaarheid van het oppervlak. Oppervlaktebreuk is een veelvoorkomende uitdaging voor bedrijven die werken met pompen, kleppen, warmtewisselaar, watertanks en pijpleidingen. Met de hittebestendige coatings van Belzona streven wij ernaar de oppervlaktes van materialen en machines te beschermen tegen langdurige warmte, vocht en snelle temperatuurschommelingen.

Dit zonder dat het ten koste gaat van de functie. Wel is het goed om aan te geven dat hittebestendige coatings tot op zekere hoogte bescherming bieden tegen kleine vlammen en vonken, maar niet dienen als brandwerende coating.

Perspect Benelux B.V. is al 25 jaar dé distributeur van Belzona in Nederland, België en Luxemburg. Naast het leveren van Belzona producten helpen we u graag bij de keuze van het juiste product met betrekking tot hittebestendige coatings.

Hittebestendige coatingsoorten

Snelle temperatuurschommelingen in combinatie met langdurige warmte en vocht dragen bij aan oppervlaktebreuk en corrosie. De hittebestendige coating draagt bij aan de bescherming van uw oppervlak tegen o.a. corrosie, slijtage en vocht. Hittebestendige coatings kunnen worden onderverdeeld in drie soorten: spray, verf en coating. Hittebestendige spray is makkelijk en snel te gebruiken. Ook is het ideaal voor grote oppervlaktes. De laagjes die uit de spray worden gespoten zijn goed gedoseerd waardoor, indien juist aangebracht, de coating juist wordt verdeeld over het oppervlak. Wel moet er bij het spuiten met een spray meer worden afgeplakt dan wanneer u gebruik maakt van hittebestendige verf of coating.

Alvorens u een keuze maakt voor een bepaalde soort hittebestendige coating, is het essentieel om voor ogen te hebben wat u nodig heeft, de hoeveelheid, de mogelijke risicofactoren en voor welke type oppervlak. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de omgeving waarin het object zich bevindt en hoe lang het aanbrengproces mag duren. Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste oplossing voor uw bedrijf of project. Voor advies op maat kunt u altijd bellen met een van onze adviseurs of contact opnemen middels het contactformulier.

Belzona hittebestendige coating

Belzona hittebestendige coatings omvatten een serie coatings die uw apparatuur en oppervlakten beschermt tegen erosie, corrosie en talloze chemicaliën. De coatings bieden bescherming tot maar liefst 200 °C. De producten zijn oplosmiddelvrij, hechten uitstekend en harden snel uit. Daarnaast kunnen de hittebestendige coatings worden toegepast voor (inwendige) bekleding van apparatuur die onder onderdompeling tot 160°C werkt. Hittebestendige coatings van Belzona zijn eenvoudig aan te brengen en zorgen tevens voor kleurbehoud van uw materialen en machines. Het aanbrengen en beheersen van de ideale laagdikte is eenvoudig. Neem contact op voor een persoonlijk advies.