Belzona SuperWrap II training

In ons trainingscentrum in Dordrecht bieden wij met regelmaat Belzona SuperWrap Installer en Supervisor  trainingen aan om volgens ISO-norm 24817 of ASME PCC2 norm, een gecertificeerde wrap (laminaat) aan te kunnen brengen. Dit zorgt voor wereldwijd de hoogste kwaliteit bij het aanbrengen van onze producten. Dit doen we om de kwaliteit van onze producten te waarborgen. De Belzona SuperWrap II training is voorzien van zowel theoretische als een praktische gedeelte  Bij Perspect Benelux hebben we gecertifceerde trainers in huis om de training te geven.

Wat biedt onze SuperWrap II training?

De Belzona SuperWrap II training is een tweedaagse training. Hierin behandelen we de wijze van voorbehandelen, de verschillende resins en de verschillende eigenschappen en toepassingen.

Dag 1 van de training:

Theorie: We starten de training met een grondige en theoretische onderbouwing van de Belzona SuperWrap II. In de theorie nemen we de deelnemers mee in alle aspecten, van de verschillende harsen tot de corrosie-werende eigenschapen én de toepassingsmogelijkheden van het wrap-systeem. U leert meer over de juiste wrapping methoden, zodat elke toepassing voldoet aan de normen van ISO-24817 en ASME PCC2.

Lunch: De deelnemers van de training worden verzorgd met een heerlijke lunch met verse broodjes, vers fruit en een heerlijke soep. Heeft u speciale dieetwensen? Laat dit van te voren weten, wij houden hier graag rekening mee.

Praktijk: Na de theoretische sessie gaan we de werkplaats in. Hier worden de deelnemers opgeleidt voor het applicatieproces. De deelnemers krijgen eerst een demonstratie te zien voor het aanbrengen van SuperWrap II op een rechte pijp. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met het lamineren van een teststspoel, onder begeleiding van onze instructeur. We nemen de cursisten mee vanaf het mengen van de producten tot het voltooien van het uithardingsproces. Alle stappen nemen we zorgvuldig door met de deelnemers.

Dag 2 van de training:

Dag 2 van het training staat in het teken van het testen van de opgedane kennis bij de deelnemers.

Ochtend: In de ochtend zal de theorie getest worden van de deelnemers door middel van een examen. Tot de mogelijkheid behoort dat de cursist ook een Belzona SuperWrap II Supervisor training volgt als aanvulling op de Installer cursus.

Lunch: ook vandaag wordt er weer gezorgd voor een heerlijke en voedzame lunch.

Middag: In de ochtend zal de theorie getest worden van de deelnemers door middel van een examen. Tot de mogelijkheid behoort dat de cursist ook een Belzona SuperWrap II Supervisor training volgt als aanvulling op de Installer cursus.

Bij het slagen van deze druktest is de cursist geslaagd en een volleert Belzone SuperWrap Installer. Bij een succesvolle afronding van deze examens worden deelnemers erkent als Belzona SuperWrap II gecertificeerd. Hebben de deelnemers de examens voldoende afgerond? De cursist krijgt een officieel certificaat en pas waarmee de cursist zich kan legitimeren als een Belzona SuperWrap Installer.

Wat is de Belzona SuperWrap II?

De Belzona SuperWrap II is een geavanceerd composietreparatiesysteem dat wordt gebruikt voor structurele versterking, herstel en bescherming van:

 • Leidingen
 • Buizen
 • Tanks en andere apparatuur.

Deze zijn vaak onderhevig aan corrosie, erosie en mechanische schade. Het wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen zoals:

 • Olie- en gasinstallaties
 • Chemische fabrieken
 • Energiecentrales
 • Scheepswerven en meer.

Toepassingen Belzona SuperWrap II

 • Reparatie van lekkende pijleidingen en tanks;
 • Versterking van zwakke of beschadigde leidingen en structuren;
 • Herstel van corrodeerde en verzwakte gebieden;
 • Bescherming tegen toekomstige corrosie, erosie en impact;
 • Verbetering van de structurele integriteit en levensduur.

Door gebruik te maken van geavanceerde composietmaterialen biedt Belzona SuperWrap II een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor het herstellen en beschermen van kritieke industriële apparatuur. Het systeem is ontworpen om snel en eenvoudig te worden aangebracht. Hierdoor wordt een downtime tot een minimum beperkt en de effectiviteit gemaximaliseerd.

Case: Wrapping warmwatertank