Terug naar overzicht

Slijtvaste linings en coatings

Bepaalde oppervlakten in diverse industrieën worden dag in dag uit onderworpen aan slijtage. Een slijtvaste lining biedt in zulke gevallen dé juist oplossing.

Er zijn verschillende soorten redenen en oorzaken waardoor slijtage aan het oppervlak kan ontstaan. In veel gevallen ontstaat slijtage door ouderdom, vervuiling, hitte of snelle temperatuurschommelingen. De coatings van Belzona zijn slijtvast en daardoor bestand tegen slijtage. De slijtvaste coating beschermt het gecoate oppervlak tegen krassen, slijting, temperatuurschommelingen en ouderdom.

Slijtvaste coatings

Uw grootste voordeel met de slijtvaste coatings van Belzona is de besparing op onderhoudskosten. Indien de coating op de juiste manier wordt aangebracht zijn de onderhoudskosten voor bedrijven die werken met pompen, warmtewisselaar, kleppen, watertanks en leidingen de aankomende jaren vele malen lager doordat er minder reiniging en onderhoud nodig is. De coatings hechten aan verschillende materialen, zoals beton, metaal, metselwerk en verontreinigde oppervlakken. Elke coating heeft zijn eigen unieke werking waardoor voor elke industrie een passende oplossing beschikbaar is. De coatings van Belzona worden onder andere in de scheepvaartindustrie, voedingsmiddelenindustrie (voedselveilige coating), mijnbouwindustrie, olie & gas industrie en pulp & papier industrie toegepast.

De voordelen van slijtvaste coatings

Voor revisie en onderhoud van objecten en onderdelen in diverse soorten industrieën beschikken wij over hoogwaardige coating. De coating heeft een belangrijke functie en beschermt uw onderdelen tegen verschillende soorten slijtage.

Hierbij kunt u denken aan sterke trillingen, spoedreparaties, erosie, chemische aantasting en vuilhechting. De slijtvaste coatings van Belzona zijn water- en vuilafstotend, waardoor vuil zich niet goed meer kan hechten aan het oppervlak. De coating zorgt voor een gladder resultaat. Daarnaast is het gemakkelijk om een gecoat oppervlak te reinigen en het werkt bovendien extra waterafstotend. Om er zeker van te zijn dat u de juiste coating aanbrengt raden wij u aan om contact met ons op te nemen. Een van onze specialisten kan u adviseren bij het kiezen en aanbrengen van de juiste coating.

Belzona slijtvaste linings

Het assortiment aan Belzona slijtvaste linings biedt diverse high-performance producten met elk hun unieke eigenschappen. De productrange speelt naadloos in op de specifieke behoefte aan slijtvaste linings; elke slijtage is immers anders. Deze is namelijk afhankelijk van factoren als snelheid, materiaal, temperatuur en vorm. Neem contact op voor een uitgebreid persoonlijk advies. Vanzelfsprekend kunt u ook bellen met  voor hulp bij selectie uit het Belzona slijtvaste linings assortiment.

Technisch advies nodig? Neem contact op!

Bij Perspect Benelux begrijpen we dat de uitdagingen in de industrie een behoorlijk obstakel kan zijn. Op kritieke momenten u baat heeft aan betrouwbare oplossingen. Ons team van Belzona-specialisten staat klaar om u hierbij te ondersteunen. Of het nu gaat om bescherming tegen corrosie, herstel van versleten apparatuur of verbeteren van de structurele intigriteit, wij bieden de oplossing van onze Belzona producten die u voorruit helpen. Wij bieden voor elk probleem maatwerk advies aan.

Aarzel niet om contact op te nemen voor deskundig technisch advies. Ontdek hoe onze producten uw assets kunnen beschermen en downtime verminderen bij storingen en gebreken. Bel ons op: 078 303 19 20