Terug naar overzicht

Erosie bescherming

Erosie bescherming is een veelvoorkomende uitdaging voor bedrijven die werken met pompen, warmtewisselaar, kleppen, watertanks en leidingen. Meerdere factoren van buitenaf kunnen erosie veroorzaken en elke situatie vraagt om specifieke oplossingen op basis van de locatie en de ernst van het probleem.

Erosie bescherming is niet alleen belangrijk voor het behoud en de bescherming van materialen, maar ook voor het minimaliseren van downtime binnen een bedrijf en voor het voorkomen van lange en kostbare reparatiewerkzaamheden. Oplossingen die kostbaar materiaal beschermen tegen erosie kunnen de kosten aanzienlijk verlagen. Belzona biedt uitkomst.

Erosie bescherming in vrijwel elke situatie

Belzona biedt een uitgebreide reeks producten, speciaal gemaakt voor erosiebescherming van diverse materialen en oppervlakken. Elk product heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. De producten zijn geschikt voor verschillende omgevingstemperaturen. De traditionele erosie beschermende coating biedt voor veel oppervlakken de juiste oplossing. Daarnaast levert Belzona speciale coatings ter bescherming van pompen waarbij er constant contact is met vloeibare substanties. Denk hierbij aan separators, pompen, warmtewisselaars en condensatoren die onder onderdompeling werken. De coatings uit deze productlijn bieden langdurige erosiebescherming aan metalen oppervlakken. Door de speciale mengverhouding bindt het aan elk stevig oppervlak, waaronder staal, aluminium, koper, messing en glas versterkte kunststoffen.

Erosiebescherming bij hoge temperatuur

Ook voor erosiebescherming bij hoge temperaturen heeft Belzona twee unieke producten ontworpen. De keuze bestaat uit spuitbare coatings en handmatig aan te brengen coatings die apparatuur met een hoge temperatuur beschermen tegen erosie. De eerste beschermt apparatuur dat continue werkt onder onderdompeling met een maximumtemperatuur van 110 graden Celsius. De handmatig aan te brengen coating beschermt tot maximaal 130 graden Celsius.

Chemische resistentie

Zoekt u bescherming voor warmtewisselaars, vaten, boilers, leidingen waarbij de coating in contact komt met vloeistoffen, koofwaterstoffen of zuur verontreinigd water? Ook daar heeft Belzona passende oplossingen voor. Deze coatings hebben een hoge warmteweerstand. Ze hebben een hoge chemische weerstand en beschermen het materiaal tegen erosie en meerdere chemicali├źn. De coatings en harsen beschermen uw materiaal tegen slijtage, cavitatie en erosie.