Terug naar overzicht

Trillingsdempende coating

Geluidshinder in industriële omgevingen is een veel voorkomend probleem. Een hoger niveau van geluidsisolatie kan worden bereikt door oppervlakken te voorzien van trillingsdempende coating.

De trillingsdempende coatings van Belzona zijn geschikt voor een grote diversiteit aan oppervlakken en zijn ontwikkeld uit het oogpunt van kwaliteit en efficiëntie. Daardoor zijn ze ook snel en gemakkelijk aan te brengen. De coatings hechten aan verschillende materialen, zoals beton, metaal, metselwerk en verontreinigde oppervlakken. Elke coating heeft zijn eigen unieke werking, waardoor voor elke industrie een passende oplossing beschikbaar is. De coatings van Belzona worden onder andere in de scheepvaartindustrie, voedingsmiddelenindustrie (voedselveilige coatings), mijnbouwindustrie, olie & gas industrie en pulp & papier industrie toegepast.

Geluiddempende oplossingen

De vibratiedempende coating draagt bij aan geluiddempende oplossingen. Deze oplossingen verminderen onder andere concentratieproblemen en gehoorschade bij werknemers. Bij het kiezen van de juiste trillingsdempende coating is het van belang dat er in eerste instantie wordt achterhaald om wat voor type geluid het gaat. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen lucht- en contactgeluid. Bij luchtgeluid wordt de lucht rechtstreeks in trilling gebracht. In het geval van contactgeluid wordt de constructie rechtstreeks aan het trillen gebracht door een geluidsbron. Trillingsdempende coatings van Belzona hebben als doel om in beide gevallen de galm en echo te reduceren. De coating is licht van gewicht in vergelijking met andere dempende materialen (o.a. wanden en tegels).

Belzona vibratiedempende coatings

Belzona biedt meerdere producten aan op het gebied van schok resistentie en trilling demping. Voor deze producten geldt dat zij een meer dan uitstekende druk-, slag- en trillingsweerstand bieden. De producten zijn toegespitst op diverse omstandigheden in de maritieme industrie en de zware industrie. De coatings reduceren zowel trillingen als geluid en voorkomen het lostrillen van schroefdraadbouten. Perspect Benelux B.V. is al 25 jaar dé distributeur van Belzona in de Benelux. Naast het leveren van Belzona producten voor corrosiebescherming helpen we u graag bij de keuze van het juiste product. Belzona produceert innovatieve producten voor het repareren, beschermen én verbeteren van uw machines en gebouwen. Bekijk voor meer informatie de productpagina’s of neem contact op met Perspect Benelux.

Stuur een bericht