Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

belzona noodreparatie - lekkage dichting

Belzona 1321 Ceramic S Metal

het probleem

Een ontdekte lekkage aan een waswater hoofdleiding werd oorspronkelijk door de klant opgelost met het oplassen van metalen platen. Echter hield deze methodiek de lekkage maar een week tegen. Het medium had namelijk een groot gedeelte van het oppervlak van de pijpleiding weggesleten. Hierdoor ontstonden er weer lekkages naast de opgelaste delen met als gevolg dat het productieproces werd stilgelegd door de afdeling operations. In de ontstane situatie dreigde er zeer grote schade door downtime en was het cruciaal om adequaat op te treden.

de belzona oplossing 

Gezien de hoge abrasiviteit van het medium dat door de leiding gaat is het erg uitdagend om een duurzame reparatie uit te voeren. Belzona heeft echter verschillende producten in haar assortiment met een zeer hoge slijtvastheid. De specialistische producten bieden in combinatie met de expertise van het Perspect team de juiste oplossing voor dit soort noodreparaties.

Oppervlaktevoorbehandeling 

Alvorens deze reparatie kon worden uitgevoerd is het belangrijk dat de oppervlakte eerst op de juiste manier wordt voorbehandelt. In deze casus is er gekozen voor opruwing doormiddel van de ATEX gecertificeerde vacuüm straalapparatuur van Pinovo. Hierdoor kon binnen de fabriek worden gestraald zonder overlast van stof, grit en zonder heetwerkvergunning. Om zeker te zijn dat de oppervlakte de juiste 'ruwheid' heeft verkregen, voor een juiste hechting van de Belzona materialen werd deze gemeten en vastgelegd in de Belzona applicatierapportage.

belzona 1311 & reinforcement sheets

Allereerst werd de Belzona 1311 (Ceramic R-Metal) in combinatie met de Belzona 9341 (Reinforcement Sheet) over de lekkage heengebracht. Deze combinatie werd toegepast om het metaal op te bouwen als slijtvastelaag alvorens het Belzona Superwrap II - composite repair systeem - toegepast kon worden om de constructieve sterkte terug te brengen aan de leiding. 

belzona superwrap II 

Belzona SuperWrap II herstelt pijpleidingen en tankwanden die onderhevig zijn aan materiaaldikte afname door bijvoorbeeld corrosie, slijtage of chemische aantasting. Deze applicatie wordt ‘in-situ’ uitgevoerd, zonder verdere warmte inbreng en/of heetwerkvergunningen. De Belzona SuperWrap II zorgt voor snelle reparaties van procesapparatuur binnen heel veel sectoren in de zware- en chemische industrie. Het krachtige Belzona SuperWrap II is ontworpen voor wrap en patch reparaties.

INFORMATIE EN ADVIES

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een persoonlijk advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over of het bestellen van Belzona SuperWrap II of andere applicaties kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.
WRAPPING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Belzona floating roof repair - Belgie


Op een raffinaderij in België waren verschillende lekkages ontstaan op een floating roof van een tank. Deze tank was gevuld met crude oil.  Een team van Perspect kwam snel ter plaatse om een duurzame oplossing te bieden met verschillende Belzona producten en de ATEX gecertificeerde tools van Allmet Safety Tools.    


Herstel lekkage leiding

In-situ lekkagedichting en lekkagepreventie


Herstel lekkage leiding met Belzona Super Wrap II en Belzona 1111 Super Metal. Duurzaam herstel lekkage aan de leiding snel en effectief uitgevoerd.


Belzona 5811 DW

Belzona 5812 DW coating

Belzona 5811 DW: coating voor bescherming tegen corrosie van oppervlakken onder onderdompeling. Goedgekeurd voor contact met drinkwater. Drinkwater bestendige coating.


Belzona 5122 Clear Cladding Concentrate - Steen en betoncoating

Belzona 5122 Clear Cladding Concentrate

Vloeistofdichting van metselwerk en steen met Belzona 5122 Clear Cladding Concentrate: duurzaam, ademend, transparant en vuilvertragend. 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.