Belzona

 

HOME

|

NIEUWS

|

PERSPECT BENELUX

|

CONTACT

INLOGGEN & REGISTREREN

 
 

PRODUCTEN

|

TOEPASSINGEN

|

INDUSTRIE

|

DOWNLOAD SPECS

|

REFERENTIES & BLOGS

 
 

Wrapping warmwatertank

wrapping-warmwatertank.jpgLekkage verholpen door o.a. wrapping van de warmwatertank. Een effectieve tijdelijke oplossing totdat de tank eind dat jaar zou worden vervangen. Deze warmwatertank vertoonde vele lekkages door pittingcorrosie van binnenuit. Daar waar ze probeerden (op) te lassen ontstond na een paar dagen weer een andere lekkage. Met wrapping van de warmwatertank met Belzona SuperWrap II werden bestaande lekkages opgelost en nieuwe voorkomen.

Aanleiding wrapping warmwatertank

Uit inwendige inspectie van de warm water tank bleek dat de corrosieschade zich voornamelijk concentreerde bij de linker dome en het mangat.

Uitgangspunten
Bij de reparatie van de lekkage aan de warmwatertank dienden met een aantal aspecten rekening te worden gehouden:

  • Warmwatertank van koolstofstaal bevond zich in een gesloten ruimte.
  • Tankwand werd maximaal 50°C onder een druk van 5 bar.
  • Tussentijdse reparaties niet afdoende: diverse plekken dichtgelast maar de plekken bleven komen.
  • Opdrachtgever was specifiek op zoek naar een snelle en economisch aantrekkelijke reparatiemethode.
  • Tank zou eind dat jaar vervangen worden door een nieuwe warmwatertank.
  • Tank was alleen op een zaterdag drukloos te maken voor uitvoer van reparatiewerkzaamheden
  • Compressor diende buiten het gebouw opgesteld te worden +/- 30 meter.

corrosie-warmwatertank.jpg

Advies wrapping warmwatertank

Na interne inspectie van de warmwatertank bleek dat de corrosie voornamelijk aan de linkerzijde van het vat aanwezig was met een grote concentratie op de nek van het mangat. Met diverse metingen werd aangetoond dat het wrappen van de linker dome het grootste risico van lekkage zou wegnemen. Daarnaast is geadviseerd het mangat te verwijderen met een plasmasnijder. Het gat dat ontstond zou vervolgens gedicht worden door een plaat te verlijmen met Belzona 1111 Super Metal. Wrapping van de warmwatertank vormde de afsluiting van de reparatie.

Werkwijze wrapping warmwatertank

Omdat de warmwatertank alleen op zaterdagen drukloos was te maken, zijn de werkzaamheden over een vrijdag en zaterdag verdeeld. Op die manier kon worden voldaan aan het strakke productieschema van de klant. De vrijdag is voornamelijk gebruikt voor de nodige voorbereidende werkzaamheden. Denk daarbij aan het opstellen van de apparatuur en afzuiging, het alvast 'passen' van de plaat die verlijmd zou worden, het uitvoeren van metingen, de carbon fiber voor de wrapping van de warmwatertank alvast op maat knippen...

reparatie-warmwatertank.jpg

De zaterdag begon met het legen van de warmwatertank. Vervolgens is het mangat door middel van plasmasnijden verwijderd. Het geheel is gestraald (2,5 meter) conform Belzona specificaties o SA 2.5, minimaal 75 micron inslagprofiel. Daarna is de plaat (ca. 1000 x 1000 x 5 mm) verlijmd over verwijderde mangat met Belzona 1111 Super Metal. Alle oneffenheden in het oppervlak (denk aan de buitenste lasnaden, oude reparaties en de randen van de verlijmde plaat) zijn met Belzona 1111 Super Metal opgevuld om een gladde ondergrond voor de wrapping van de warmwatertank te verkrijgen.

Vervolgens is met de wrapping van de warmwatertank gestart. Hiervoor is ca. 8 mm Belzona Super Wrap II (carbon fiber wrapping) vanaf dome met een totale breedte van +/- 1800 mm aangebracht. Na uitharding van het systeem volgens de Belzona specificaties waren de lekkages aan de warmwatertank verholpen.

wrapping-warm-water-tank.jpg

Industrie

Voedselverwerkende industrie, België

Gebruikte producten

Belzona 1111 Super Metal
Belzona Superwrap II

Contractor

Perspect Contracting & Services B.V.

Informatie en advies

Advies-Belzona-producten-Perspect.jpgWilt u een advies over meest effectieve en efficiënte wijze waarop u uw installaties kunt repareren, beschermen of de levensduur daarvan kan verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Ook voor meer informatie over de uitgevoerde reparatie en wrapping van de warmwatertank kunt u bellen met +31 (0) 78 303 19 20.
CORROSIE

WRAPPING

Webshop loginMeer inlogopties

Referenties

VRAGEN? ADVIES?

NEEM CONTACT
MET ONS OP!


+31 (0) 78 303 19 20

 

DEEL DEZE PAGINA VIA:


Herstel lekkage leiding

In-situ lekkagedichting en lekkagepreventie


Herstel lekkage leiding met Belzona Super Wrap II en Belzona 1111 Super Metal. Duurzaam herstel lekkage aan de leiding snel en effectief uitgevoerd.


Belzona 1111 Super Metal


Dit product is ontworpen voor herstel en revisie van machines, installaties en onderdelen. Dit product is duurzaam en chemisch resistent.

 


> Belzona SuperWrap II


 
 
 

ADRES


Planckstraat 53
3316 GS Dordrecht
Nederland

+31 (0) 78 303 19 20
E
info@belzona.nl

IBAN: NL15INGB0653137125
BIC: INGBNL2A

BTW: NL00.71.84.980.B01
KvK: 27159814


REFERENTIES


BELZONA BESCHERMT 16 NIEUWE OPSLAGTANKS

Een 16-tal opslagtanks bestemd voor het terrein van Vopak, zijn geleverd door Verwater tankbouw. Op diverse plekken in de tank is een zeer hoogwaardige Belzona coating toegepast, voor een duurzame bescherming van de meest uitdagende gebieden.

 

LEKKAGE AAN STOOMLEIDING

Lekkage aan stoomleiding op het terrein van een grote gasleverancier moest snel verholpen worden, zodat het produtieproces niet in gevaar kon komen. De lokale contractor voerde de reparatie snel uit, met de daarvoor geschikte Belzona producten.

 

COMPOSITE REPAIR - WRAPPING MET BELZONA

Voor een grote zinkproducent heeft Perspect een GRE (Glass Reinforced Epoxy) flens gerepareerd. Deze flens was beschadigd tijdens het aandraaien en moest binnen een week hersteld worden. Het medium waar de flens in aanraking mee komt is zwavelzuur.

 

BELZONA 1111 SUPER METAL

BELZONA 1221 SUPER E METAL METAALPASTA

BELZONA 1321 CERAMIC S-METAL

BELZONA 1331 METAALCOATING

BELZONA 1311 CERAMIC R-METAL

BELZONA SUPERWRAP II COMPOSIET REPARATIE WRAP

PERSPECT BENELUX

NIEUWS

CONTACT

DOWNLOAD SPECS

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BENELUX B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN PERSPECT BELZONA SERVICES B.V.

NIEUWS

DISCLAIMER

SITEMAP

COOKIES UITSCHAKELEN

Belzona Autorized Distributor
 
 

Perspect Benelux B.V. is authorised distributor Belzona.