Terug naar overzicht
05-10-2023

Coating voor voedingsindustrie


Recente Voedselveiligheidstest voor Belzona 5811DWII

Perspect heeft onlangs de Belzona 5811DWII-coating laten testen door het onafhankelijke instituut IBE BVI om te bevestigen dat deze geschikt is voor langdurig contact met en opslag van voedingsmiddelen. Hoewel de coating oorspronkelijk bekend stond als goedgekeurd door het WRAS voor contact met drinkwater en opslag, ontbrak een vergelijkbare coating voor de opslag en het contact met voedingsmiddelen. Om deze leegte op te vullen, heeft Perspect de coating uitgebreid laten testen door het IBE-BVI. Het FAVV (Federale Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen) erkend de geldigheid van deze resultaten. Hieronder vindt u meer informatie over Belzona 5811DWII en de testresultaten.

De voedselveiligheid staat voorop

De Belzona 5811DWII is grondig getest en goedgekeurd volgens de (EU) nr. 10/2011-regelgeving, waardoor het veilig is voor langdurig contact met droge voedingsmiddelen. Dit is essentieel voor bedrijven die veilige en effectieve voedselopslag willen garanderen. De testen van het IBE-BVI wijzen uit dat er bij de coating geen sprake is van schadelijke uitdamping. Het Belgische verpakkingsinstituut, IBE-BVI, is een geaccrediteerd labo volgens ISO 17025, dit wordt door heel Europa erkend.

Perspect Benelux begrijpt het belang van milieubewustzijn. De Belzona 5811DWII is volledig vrij van oplosmiddelen, wat niet alleen de veiligheid van mens en milieu waarborgt, maar ook bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Veelzijdigheid

De 2-componenten epoxycoating Belzona 5811DWII beschermt diverse metalen en niet-metalen oppervlakten tegen corrosie, waaronder metaal, beton en glasvezel. Met deze coating is de voedingsmiddelen industrie verzekert dat ze hun assets kwalitatieve bescherming tegen vervuiling bieden, op een veilige manier. De veelzijdige coating is met de hand aan te brengen of per spray applicatie.

Toekomstbestendig

Deze voedselveilige coating gaat verder dan de huidige normen. De maximale limieten voor de MOSH-, POSH- en MOAH-richtlijnen worden namelijk niet overschreden. Dit garandeert dat uw investering veilig is, zelfs als toekomstige voorschriften worden aangescherpt. Met de Belzona 5811DWII voorkomt u niet alleen nu downtime, maar ook in de toekomst bij ingang van strengere regelgeving.

Contact

Bij Perspect staan we klaar om aan u alle informatie te verstrekken die u nodig heeft over de Belzona 5811DWII. We geloven dat dit product de toekomst van voedselveilige coatings vertegenwoordigt en we willen graag samenwerken om de beste oplossingen voor uw specifieke behoeften te vinden.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over Belzona 5811DWII en hoe het uw bedrijf kan helpen. Samen bouwen we aan een veiligere, duurzamere toekomst.