Terug naar overzicht
12-01-2024

Demonstratie aan BASF

Onlangs heeft Perspect met veel plezier een aantal medewerkers van BASF mogen verwelkomen in de werkplaats voor een uitgebreide demonstratie. Tijdens dit bezoek werd de gehele cyclus van voorbehandeling tot eindapplicatie uitgebreid besproken. De hoofdrol tijdens deze informatieve sessie was weggelegd voor de innovatieve merken Belzona, Pinovo en Allmet Safety Tools.

Belzona: Wereldleider in Polymeren Reparatie Composieten en Industriële Coatings

Wereldwijde marktleider Belzona biedt meer dan 100 hoogwaardige producten, waaronder polymeren reparatie composieten en industriële beschermende coatings. Van kant-en-klare systemen tot on-site reparaties tot diverse op maat gemaakte onderhoudsoplossingen.

Tijdens de demonstratie lag de focus voor het BASF-team op een kleine selectie producten uit het Belzona-assortiment. Veelzijdig en duurzaam metaalreparatiemiddel Belzona 1111 leidde de presentatie in. Daarna volgde de Belzona 7311, een op epoxy gebaseerde lijm met hoge mechanische sterkte en weerstand tegen scheuren, afschuiving en vermoeidheid.

Ook de polyurethaan-gebaseerde Belzona 2311 is uitgelicht als noodoplossing voor het herbouwen en coaten van rubberen oppervlakken. Verder kwamen de Belzona 1251 en de Belzona 5851 aanbod. De Belzona 1251 heat activated epoxy-gebaseerde composiet is geschikt voor in-situ reparatie beschermt hete metalen oppervlakken. Belzona 5851 is eveneens heat activated, deze single-component coating is live toe te passen op hete metalen substraten tussen 70-150 °C.

Pinovo: Innovatieve Vacuümstraaltechnologie voor Duurzame Oppervlaktebehandeling

Het gebruik van de Pinovo apparatuur vormt de ideale voorbereiding voor de Belzona producten. Pinovo’s vacuümstraalmachines maken traditioneel stralen stofvrij via een gesloten circulatieproces. Hierdoor wordt stof geminimaliseerd, afval verminderd en hergebruik van straalmiddel gemaximaliseerd. Dit resulteert in een schonere werkomgeving, verbeterde efficiëntie en een veiligere werkomgeving in ATEX-geclassificeerde zones. Voor het BASF-team is in het bijzonder de PiHab adapter benadrukt als nuttige tool uit het Pinovo assortiment.

De PiHab is een ATEX-gecertificeerde, transparante en flexibele straalcabine waarbinnen veilig gestraald kan worden met een open straalnozzle. De PiHab werkt in een gesloten loop met de PiSys Flex. Deze flexibele straalcabine kan eenvoudig worden aangepast aan verschillende complexe pijp- of balkstructuren, zoals flenzen, steunen, kleppen en dergelijke. Meer informatie over de PiHab en andere Pinovo-producten, vindt u hier.

Allmet Safety Tools (ATEX): Vonkvrije Slijp- en Snijgereedschappen voor Koude Werkoppervlakken

Allmet Safety Tools biedt unieke ATEX-gecertificeerde slijp- en snijgereedschappen, speciaal ontworpen voor het veilig voorbereiden van koude werkoppervlakken. Met gereedschap dat geen hitte produceert, geen scherpe splinters genereert, geen stof veroorzaakt, en voldoet aan ATEX-richtlijnen, stelt Allmet de norm voor veiligheid en efficiëntie. Een van de producten van Allmet Safety Tools is de slijpfrees A-0002, deze frees is in het bijzonder onder de aandacht gebracht bij het BASF-team.

Dit product is ideaal voor slijpwerk rondom krappe plekken en hoeken dankzij de licht afgeronde kop. Uiteraard kan deze kop ook gebruikt worden om scherpe randen en verf te verwijderen. Voor meer informatie over de producten van Allmet Safety Tools, klik hier.

Spotrepair met de A-0002
Lunch 🙂
PiConnect

Terugblik

Terugkijkend op een informatieve dag en succesvolle demonstratie is Perspect voldaan met de positieve reacties van het BASF-team. De actieve deelname en intresse van het team is zeer gewaardeerd. Voor verdere details over Pinovo-apparatuur, Belzona-producten of vonkvrije gereedschappen van Allmet Safety Tools staat Perspect altijd tot uw beschikking. We kijken uit naar verdere samenwerking en het bieden van innovatieve oplossingen voor uw oppervlaktebehandelingsbehoeften.