Terug naar overzicht
24-05-2024

Hoe ongelijke betonvloeren repareren (met video)

Een ongelijke betonvloer kan leiden tot operationele onderbrekingen, veiligheidsrisico’s en hogere onderhoudskosten. In de drukke mijnbouwwereld is het van vitaal belang om de efficiëntie en veiligheid van de apparatuur te handhaven en stilstand te voorkomen. Gelukkig biedt Belzona betrouwbare antwoorden om deze uitdagingen frontaal aan te pakken met zijn oplossingen voor oneffen betonvloeren, Belzona 4111 (Magma Quartz) en Belzona 4151 (Magma Quartz Resin).

Belzona 4151 (Magma Quartz Resin) is een tweecomponenten harssysteem voor het behandelen van oppervlakken die zijn blootgesteld aan mechanische (bijv. zware stof) en chemische schade. Belzona 4111 (Magma Quartz) is een aggregaat dat aan het harssysteem kan worden toegevoegd voor het repareren en opnieuw bestraten van beton en steenwerk dat is blootgesteld aan mechanische en chemische schade, en voor voegen en structurele verlijming. Laten we eens kijken hoe deze producten betonnen oppervlakken effectief kunnen repareren en zo zorgen voor een soepele werking in de mijnbouwindustrie.

Bekijk hier al onze producten voor betonherstel en conservering


Oneffen betonvloeren identificeren


Oneffen betonoppervlakken zijn een veel voorkomend probleem in de mijnbouw. Of het nu te wijten is aan trillingen en bewegingen, erosie of andere factoren, het is van cruciaal belang om deze afwijkingen onmiddellijk aan te pakken om verdere schade te voorkomen en optimale prestaties te garanderen.

Voorbeeld van een ongelijkmatige betonvloer

Repareren


Om ongelijkmatige betonvloeren te repareren, is het essentieel om het oppervlak goed voor te bereiden. Begin met het verwijderen van los oppervlaktemateriaal en puin. Met een stofzuiger zorgt u voor een schoon en puinvrij toepassingsgebied, zodat u effectieve reparaties kunt uitvoeren.

Het oneffen beton conditioneren


Belzona 4911 (Magma TX Conditioner) speelt een grote rol bij het voorbereiden van het oppervlak voor reparatie. Deze conditioner creëert een ideaal oppervlak voor het aanbrengen van Belzona 4111 (Magma Quartz), verbetert de hechting en zorgt voor een duurzame hechting.

Toepassing van Belzona producten

Zodra het oppervlak geconditioneerd is, is het tijd om Belzona 4111 (Magma Quartz) aan te brengen. Dit veelzijdige product biedt een uitzonderlijke structurele hechting en kan worden aangepast aan verschillende reparatiebehoeften.

Voor defecten aan betonvloeren, zoals oneffen oppervlakken, wordt Belzona 4111 (Magma Quartz) aangebracht met een spatel, zodat een gladde en vlakke afwerking ontstaat. Om het product te vormen of een specifieke vorm te geven, kunnen houten planken als barrière worden gebruikt om precieze randen te verkrijgen, waardoor een naadloze reparatie wordt gegarandeerd.

De leegte opvullen met Belzona 4111

Bij onvlakke machines of holle ruimten wordt Belzona 4111(Magma kwarts) met de hand in de ruimte geperst, gevolgd door nivellering met een stalen vlotter. Dit proces verwijdert ingesloten lucht, verdicht het product en maximaliseert het contact met het oppervlak, wat zorgt voor een veilige en duurzame reparatie. Dit schijnt door in diverse reparatiescenario’s. Van het vastzetten van ankerbouten tot chockingtoepassingen, de doeltreffendheid blijft ongeëvenaard. Of u het nu in krappe ruimtes giet met een trechter of uit patronen giet met een kitpistool, Belzona 4111 (Magma Quartz) biedt veelzijdigheid en gemak bij elke toepassing.

De ongelijkmatige betonreparatie voltooien


Na het aanbrengen van Belzona 4111 (Magma kwarts), ruim de tijd nemen om het product uit te harden. Verwijder na uitharding alle bekistingen die tijdens het reparatieproces zijn gebruikt en onthul een zorgvuldig gerepareerd oppervlak dat klaar is om de ontberingen van de mijnbouw te weerstaan.

Trechteren van Belzona 4111
Apparatuur egaliseren met Belzona 4111

Voordelen van oplossingen voor ongelijkmatige betonvloeren


In het dynamische mijnbouwlandschap is het aanpakken van oneffen betonvloeren, met name onvlakke machines en apparatuur, essentieel voor operationele efficiëntie en veiligheid. Met de Belzona producten Belzona 4111 (Magma Quartz) en Belzona 4151 (Magma Quartz Resin) kunnen mijnwerkers deze uitdagingen effectief aanpakken en zorgen voor robuuste reparaties en een ononderbroken werking. Door de beschreven stappen te volgen en de innovatieve oplossingen van Belzona te gebruiken, kunnen mijnbouwbedrijven risico’s beperken, de productiviteit verhogen en hun streven naar uitmuntendheid in onderhoud en reparatie handhaven.

Voorbeeld van een vaste oneffen betonvloer