Terug naar overzicht
26-03-2024

Perspect Group was aanwezig op de Maintenance Beurs in Antwerpen!

Dit is hét toonaangevende handelsevenement voor industrieel onderhoud en wij met Perspect Group waren daar aanwezig om bezoekers kennis te laten maken met onze Belzona producten in combinatie met Pinovo & ATEX-gecertificeerd gereedschap. Was u niet aanwezig op de beurs? Geen nood, in dit artikel nemen we u uitgebreid mee op de Maintenance beurs, welke producten we demonstreerden en waarom wij overtuigd zijn van onze Belzona producten.

De voorbereidingen van de beurs

Het was niet enkel alleen de beurs die we draaiden, maar ook de juiste voorbereidingen treffen. Het team van Perspect ging namelijk live demo’s geven op de beurs! Dit om te laten zien hoe de Belzona producten werken in combinatie met Pinovo en ATEX-gecertificeerd gereedschap. We kunnen er uiteraard over vertellen maar laten zien hoe het werk, dat is pas écht waardevol.

In de werkplaats is team Perspect hard aan de slag gegaan met het maken van de demostukken voor de beurs. Hierdoor konden de bezoekers zelf zien én ervaren hoe de coatings, metaalpasta’s en SuperWrap het werk doen voor erosie en corrosie. De Belzona producten repareren niet alleen maar zorgen óók voor een langere levensduur. Dit zorgt voor een veel kostenbesparing omdat er geen aangetaste materialen vervangen hoeven te worden.

Het bouwen van de stand

Wat een werk was dit! We zijn ontzettend trots op het resultaat dat we hebben neergezet. Het was een prachtige stand waar we onze demo’s live konden demonstreren. De stand trok veel geïnteresseerde bezoekers.

Echt aan de bak op de beurs

Het team van Perspect Group was klaar voor actie! En die was er. Het waren twee enorm drukke beursdagen. We hebben bekende gesproken maar ook een tal van nieuwe mensen. Het was mooi om te zien hoe heel team Perspect vol passie over onze mogelijkheden vertelde over onze Belzona producten, ATEX-gecertificeerd gereedschap, Pinovo en de Allmet Safety Tools. Laten we zeggen dat we bij team Perspect allemaal écht overtuigd zijn van de producten die we aanbieden.

De Belzona producten die wij live demonstreerden

Op de beurs konden bezoekers genieten van live demo’s met verschillende producten van Belzona waaronder:

  • Belzona 1212 Super XL Metal metaalpasta: dit is een 2-componenten koud hardende epoxy metaalpasta die zo hard word als metaal. Ideaal voor grote reparaties met een langere verwerkingstijd of waar met grotere hoeveelheden en bij hogere temperaturen moet worden gewerkt. Dit product is toepasbaar voor hittebestendige coatings en corrosie bescherming.
  • Belzona 1221 Super E Metal: een snel metaal pasta die snel verhard en dient als een ijzersterke reparatie. Perfect voor noodreparaties. Daarnaast is deze pasta heel divers inzetbaar en hecht zich aan verschillende metalen zoals: messing, koper, roestvrij staal, aluminium kunststoffen én natuurlijk materialen zoals glas en hout.
  • Belzona 2311 SR Elastomer: evenals de belzona 1221 zeer geschikt voor noodreparaties. Ook voor het herbouwen, coating van rubberen componenten en metalen oppervlakken. Biedt een perfecte bescherming tegen slijtage en impact. Daarnaast is de chemische elektrische weerstand hoog én biedt bescherming tegen erosie en corrosie.

De demostukken:

Hier ziet u een demostuk dat is gecoat met Belzona coating. Dit is een pomp met zware erosie en slijtage die door middel van Belzona 1311 en 1321 keramisch gevulde producten is hersteld.

Hieronder ziet u een demostuk waar we diverse producten van Belzona hebben gebruikt. Op de afbeelding ziet u ook welk product wij hebben gebruik en onderstaand geven we meer informatie over de producten en de werking hiervan.

Belzona 5871:

Isolerende coating geschikt voor metalen pijpleidingen en andere industriële machine-onderdelen. Beschermt tegen contact-letsel, heeft beschermende corrosieve eigenschappen en biedt bescherming tegen condensatie en ijsvorming op de applicaties. De belzona 5871 zorgt voor een verbeterde veiligheid, duurzaamheid en effiency.

Belzona 1212

Metaalpasta surface tolerant snel uithardend. Zeer geschikt voor noodreparaties bij lekkages. Doordat u de lekkages zelf kunt repareren voorkomt u downtime en productieverlies. Belzona 1212 hecht al veel verschillende soorten metalen waaronder: roestvrijstaal, koolstofstaal, lood, aluminium, messing en koper. Lekkages kunnen snel verholpen worden in bijvoorbeeld olie verontreinigde, vochtige en zelfs onderwater omgevingen.

Belzona 5831(LT

Belzona 5831ST:Coating surface tolerant. Geschikt voor corrosie bescherming van natte en olie verontreinigde oppervlakken. Kan ook onderwater worden toegepast. Na applicatie treed er geen krimp, vervorming of uitbreiding op. Voorkomt galvanische corrosie en is bestand tegen olie verontreiniging. Geschikt voor: leidingwerk, tanks, splash zones, kleppen, staal en betonnen platen.

Belzona 1593

Belzona 1593: Dit is een inwendige epoxy coating en tevens de opvolger van Belzona 1591. Geschikt voor inwendige epoxy coating voor inwendige bekleding van hoog temperatuur equipment. Biedt daarnaast een hele hoge weerstand tegen chemicaliën én corrosie. 2 componenten systeem, geschikt voor continue onderdompeling tot 160 °C bestand tegen steam-out tot 210°C en rapid decompression. Biedt duurzame bescherming tegen corrosie.

Belzona 4311

Belzona 4311 is een chemisch bestendige coating. Isoleert beton en metaal van agressieve chemicaliën, voornamelijk zuren en alkaliën. . De coating is oplosmiddel vrij wat betekent dat de gezond – en veiligheidsrisico’s worden verminderd.

Belzona 5811

Belzona 5811 is een 2-componenten epoxycoating die perfect bestand is tegen chemicaliën en werkt bij apparatuur die ondergedompeld worden in waterige oplossingen tot wel 50 graden. Kan eenvoudig aangebracht worden met een kwast of spray op vrijwel elk soort metalen oppervlak en niet metalen oppervlakten. Hierdoor worden onderhoudswerkzaamheden een stuk eenvoudiger. Geschikt voor: tanks, opvangbakken, procesvaten, pompen, leidingen, warmtewisselaars en voorzuiveringsapparaten die werken onder onderdompeling.

Belzona 1381

Dit product is een erosie en corrosie bestendige coating en tot 95 graden geschikt voor apparaten die werken onder onderdompeling. Biedt uitstekende chemische weerstand en hecht goed aan de meeste metalen oppervlakten. Kan worden toegepast als één of twee-laags systeem met een overcoat window van 24 uur. Snelle afronding bij grote applicaties, minder downtime. Biedt een perfecte weerstand tegen kathodische onthechting.

Belzona 1161

Een olie en water resistente reparatiepasta. Geschikt voor reparatie en opbouw van metaal. Ook onder water kan deze Super UW metal worden ingezet. Voor het aanbrengen van deze reparatiepasta heeft u geen speciale gereedschappen nodig. Bindt uitstekend aan metalen, goede elektrische isolatie, krimp en vervormt niet. Speciaal ontworpen voor toepassing op natte, vette of onderwater structuren.

Belzona 9611

Een kneedbaar metaal stick. Snel en duurzaam repareren van gaten, versleten metaal en lekkages. Hard snel uit en wordt gecombineerd met een Belzona tourniquet. Waterbestendig, eenvoudig te gebruiken en toepasbaar op onder andere natte oppervlakten. Zeer geschikt voor: tanks, leidingen, transformatoren, hydraulische systemen, warmtewisselaars, nozzles & flenzen.

Belzona 3121

Waterdichte membraam. Ontwikkeld voor het uitvoeren van noodreparaties en effectieve waterdichting van lekkende daken. Het vloeibare systeem hecht aan alle dakbedekkingen, zelfs glooiende oppervlakken. Belzona 3121 hardt snel uit onder alle weersomstandigheden. Kan eenvoudig worden aangebracht met een kwast. Waterdichting is snel, effectief én duurzaam.

Belzona 1981

Superwrap II ofwel: carbon glasvezel wrap. Voldoet aan ISO24817 en ASME PCC-2 normen. Kan alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde medewerkers. Zorgt voor snelle (on-site) reparatie van apparatuur binnen industrieën zoals: Olie & gas, energie én scheepvaart. Biedt hoge weerstand tegen corrosie en chemicaliën. Geschikt voor toepassingen tot 150 graden.

Meer weten over onze producten? Neem dan contact met één van onze specialisten!

Daarnaast hebben we demostukken gemaakt worden voor de Allmet Safety Tools. Dit om te laten zien dat deze gereedschappen geen vonken afgeven én geschikt zijn voor koud-werk. De Allmet Safety Tools zijn de perfecte voorbereidingen als het gaat om de ondergrond gereed maken voor onze Belzona coatings en metaalpasta’s in ATEX-zones.

Waarom kiezen voor Belzona?

Bij Perspect zijn wij overtuigd van onze Belzona producten. U kent wel stellen dat we écht Belzona minded zijn. Niet alleen omdat we het zelf verkopen maar omdat we juist zelf ervaren hoe goed de producten zijn. Precies de reden waarom wij ervoor kiezen om op de Maintenance beurs in Antwerpen te staan en u kennis te laten maken met de producten en de werking ervan. De producten van Belzona zijn van hoge kwaliteit. Met onze producten is het mogelijk om hoogwaardige reparaties uit te voeren die zorgen voor een veel langere levensduur en hoge kostenbesparing. Juist met het oog op de toekomst, is het belangrijk om te zorgen voor een langere levensduur, kostenbesparing en samen zorgen dat we duurzaam te werk gaan.

Ook interessant: Belgian Offshore Days

Nieuwsgierig?

Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord om de mogelijkheden van onze producten uit te lichten. Direct hulp nodig? Stuur ons dan een mailtje met het probleem én eventueel foto’s van het probleem. Wij helpen u graag verder én bekijken samen welke oplossing het beste bij u past.

Hierboven ziet u Bart onze salesengineer die tot in detail informatie geeft over de demostukken én onze Belzona producten. Hieronder ziet u Toon: Co-owner van Perspect België. Toon laat zien hoe de metaalpasta van Belzona werkt.

Op onderstaande foto legt Sander uit hoe de ATEX-tools worden gebruikt.