Terug naar overzicht
06-09-2023

Training Belzona SuperWrap II

Vanuit onze trainingscentrum, hier in Dordrecht, worden met enige regelmatig trainingen gegeven. Deze trainingen dragen bij om wereldwijd het kwalitatief aanbrengen van Belzona producten te garanderen. De trainingen voorzien de theoretische en praktische kennis die nodig is om het beste resultaat uit de Belzona producten te halen. Vorige maand en deze maand gaf product manager André een training in het aanbrengen van de Belzona SuperWrap II. Deze trainingen werden aan, in totaal, 5 medewerkers van de Belzona distributeur in Tsjechië gegeven.

Theorie

Onze Tsjechische collega’s hebben allereerst de nodige theoretische kennis opgedaan over de SuperWrap II. Alle kwaliteiten, beperkingen en toepassingen van het systeem kwamen aan bod.

De drie verschillende harstypen en de corrosie en chemicaliën werende kwaliteiten werden volop besproken. De juiste methode wordt met hen doorgenomen, zodat elke applicatie conform is met ISO 24817 en ASME PCC 2.

Ondertussen werden alle benodigdheden voor de praktische uitvoering in de werkplaats verzameld. Nadat alle theorie grondig doorgenomen was, de benodigdheden verzamelt waren en iedereen goed geluncht had, was het tijd om de werkplaats in te gaan. Hier nam André hen mee in het applicatieproces.

Applicatieproces

De mannen zien eerst hoe Andre de SuperWrap II toepast op een rechte pijp. Na deze prachtige demonstratie is het aan onze Tsjechische collega’s om een testspoel te wrappen. Onder toeziend oog van Andre doorlopen zij alle stappen volgens design. De mannen starten met het mengen van de producten, vervolgens brengen zij de SuperWrap II aan. Als laatste dient het uitharding proces correct voltooid te worden.

Certificatie

Aan het einde van de training wordt de kennis van de mannen getest aan de hand van een theorie en praktijk toets. Na het behalen van deze testen, worden zij erkend als Belzona SuperWrap II gecertificeerd. Het is nog wachten op de beoordeling van het Belzona hoofdkantoor in Engeland, maar we kunnen nu al terug kijken op twee leerzame dagen.