Terug naar overzicht

Water sealant

Water sealant is een waterdichtmakend afdichtmiddel, ook wel een waterafdichtingsmiddel of waterdichtende kit genoemd. Dit is een materiaal dat wordt gebruikt om oppervlakken, voegen, of verbindingen waterdicht te maken om lekkages te voorkomen.

Waterafdichtingsmiddelen kunnen in verschillende vormen voorkomen, waaronder waterdichte coatings, metaalpasta’s, sprays, of zelfs afdichtingsbanden. Ze worden vaak gebruikt op oppervlakken zoals daken, muren, betonnen vloeren, en andere gebieden die gevoelig zijn voor waterinfiltratie.

In welke toepassingen wordt water sealant gebruikt?

Waterinfiltratie kan ernstige problemen veroorzaken, zoals corrosie van metalen, verslechtering van beton, aantasting van isolatiematerialen en mogelijke schade aan apparatuur en producten.

Hier zijn enkele toepassingen van waterafdichtingsmiddelen in de zware industrie:

  • Opslagtanks: Opslagtanks die worden gebruikt voor het bewaren van chemicaliën, brandstoffen, water en andere vloeistoffen moeten worden beschermd tegen waterinfiltratie om lekkages te voorkomen en om de integriteit van de opgeslagen materialen te waarborgen.
  • Leidingen en pijpleidingen: Waterafdichtingsmiddelen worden gebruikt om lekkages langs leidingen en pijpleidingen te voorkomen, vooral in situaties waarbij de leidingen ondergronds liggen, onderhevig zijn aan corrosie of worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën.
  • Betonnen structuren: In de zware industrie worden vaak betonnen structuren gebruikt voor funderingen, vloeren, muren en andere bouwelementen. Waterafdichtingsmiddelen worden gebruikt om beton waterdicht te maken en te beschermen tegen vochtinfiltratie, wat kan leiden tot erosie, scheuren en structurele schade.
  • Chemische installaties: In chemische fabrieken, raffinaderijen en andere installaties worden waterafdichtingsmiddelen gebruikt om tanks, vaten, leidingen en andere apparatuur te beschermen tegen chemische corrosie en lekkages.
  • Waterbehandelingsinstallaties: In waterbehandelingsinstallaties worden waterafdichtingsmiddelen gebruikt om tanks, bassins, leidingen en andere apparatuur waterdicht te maken en te beschermen tegen corrosie en microbiële groei.

Welke producten zijn hiervoor geschikt?

Wij bieden verschillende producten aan die kunnen worden gebruikt als waterafdichtingsmiddel in de zware industrie. Hier zijn enkele voorbeelden van de producten die specifiek zijn ontworpen voor waterdichtingstoepassingen:

  • Belzona 3111 (Flexible Membrane): Dit product is een vloeibare waterdichtingscoating op basis van polyurethaan. Het wordt gebruikt voor het waterdicht maken van daken, betonnen structuren, en andere oppervlakken die blootstaan aan waterinfiltratie.
  • Belzona 3121 (MR7): Een elastomere waterdichtingscoating op basis van polyurethaan, ontworpen voor het afdichten van dak- en geveloppervlakken, inclusief metalen, bitumen, beton en andere ondergronden.
  • Belzona 3112 (Flexible Membrane UV): Een waterdichte coating op basis van polyurethaan die bestand is tegen UV-straling. Dit product wordt vaak gebruikt voor het waterdicht maken van daken en andere oppervlakken die blootstaan aan direct zonlicht.
  • Belzona 3122 (MR7 UV): Een UV-bestendige elastomere waterdichtingscoating op basis van polyurethaan. Het wordt gebruikt voor het afdichten van dak- en geveloppervlakken die worden blootgesteld aan zonlicht en weersinvloeden.

Heeft u technisch advies nodig?

Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze Belzona-specialisten geven u graag reparatieadvies. Bij spoed kunt u het beste bellen naar: 078 303 19 20. Mocht u graag gebruik willen maken van technisch advies, is het raadzaam om een mail te sturen naar info@perspect.nl met uw vraag en foto’s van het probleem. Dan zal één van onze opgeleide mensen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.