Terug naar overzicht

Bescherming warm water tank

Tijdens een grote onderhoudsinspectie bij een tankstorage facility werd in een tank ontdekt dat de binnenzijde van de tank zwaar gecorrodeerd is. De maximale dikte van de oude coating was 1 cm, met op verschillende plekken putcorrosie.

De binnenwand van de tank was ernstig gecorrodeerd en heeft enkele eerdere mislukte reparaties ondergaan, wat het normale gebruik van water beïnvloedt en langdurige anticorrosiebescherming vereist.

Werkwijze

Deze gehele applicatie is uitgevoerd conform de Belzona Know-How system leaflet. De binnenkant van de tank is tot de juiste ruwheid gestraald met het vacuüm straal apparatuur van Pinovo. Deze machines zijn ATEX gecertificeerd en er ontstaat geen afval vanwege het gesloten systeem. Na het stralen is de oppervlakte gereinigd, deze manier van oppervlaktevoorbehandeling resulteert in duurzame reparaties.   

Belzona 1311

De binnenzijde van de tank was ernstig onderhevig aan pitting-corrosie. Deze plekken zijn opgevuld met de Belzona 1311. De Belzona 1311 bouwt metalen niet alleen weer op, maar beschermt deze ook tegen erosie en corrosie. Belzona 1311 Ceramic R Metal hecht op o.a. staal, aluminium, koper, messing, glas, hout en de meeste kunststoffen.

Belzona 5892

Nadat de pitting corrosie is opgevuld is er een eerste laag aangebracht van de Belzona 5892. De Belzona 5892 (voorheen Belzona 5891) biedt corrosiebescherming en chemische bescherming aan hoge temperatuur apparatuur tot 95°C (203 F) die onder onderdompeling werkt. Het kan zowel met kwast of spray worden aangebracht en hardt snel uit. Belzona 5892 is geschikt voor contact met warm drinkbaar water.