Terug naar overzicht

Coaten traanplaten

Deze klant actief in het produceren van isolatiematerialen kampte met problemen aan de traanplaten binnen de productiehal. De klant wilde de traanplaten voorzien van een kwalitatief uitstekende vloercoating en dit diende gerealiseerd te worden op een plaats waar volop productie gedraaid werd.

Vacuümstralen traanplaten

Aangezien er in een omgeving gewerkt werd waar continue productie werd gedraaid, mocht de renovatie geen overlast geven. Hierdoor is er gekozen voor de Pinovo vacuümstraalapparatuur. Deze apparatuur werkt als gesloten systeem, al het grit en stof wordt dus direct afgezogen. Pinovo heeft speciaal voor het stralen van vloeren een adapter ontwikkeld, genaamd de PiWalk.

Belzona 5231 vloercoating

De Belzona 5231 wordt gebruikt voor het coaten van industriële vloeren (en dus ook traanplaten). Dit product onderscheidt zich met slijtvaste eigenschappen en een relatief snelle uithardingstijd. Dit heeft als voordeel dat de vloer snel weer ‘in bedrijf’ genomen kan worden. Deze coating is zowel geschikt voor staaloppervlakten als voor betonoppervlaktes. Wanneer de coating in een buitenomgeving wordt toegepast, is er ook een topcoat beschikbaar, welke UV-resistent is.

Belzona 5233

Voor de Belzona 5233 wordt gekozen om een extra slijtlaag aan te brengen. Kleurverschil krijg je niet met deze topcoat, aangezien die transparant van kleur is. Wel geeft het een extra glans aan het uiteindelijke resultaat. De coating is watergedragen, oplosmiddelvrij en is ideaal voor het creëeren van een slijtvaste vloer.