Terug naar overzicht

Coating scraper traps

Voor een klant werkzaam in de olie industrie zijn de pijpleidingen beschermd met de Belzona 1391S coating. De pijpleidingen transporteren ruwe olie in een olie veld in Saudie-Arabië. Deze pijpleidingen worden regelmatig doormiddel van scrapers van binnenuit ontdaan van olie. Na elke schoonmaak worden de scrapers opgevangen in scraper traps.

Door het regelmatig opvangen van de scrapers zijn de scrapertraps zeer corrosie gevoelig. Voor het verlengen van de levensduur van deze vitale onderdelen worden de scraper traps voorzien van een beschermende coating. Links hieronder zijn de scarper traps te zien voor de deze behandeld zijn. Rechts daarvan ziet u hoe de apparatuur gekalibreerd wordt. De coating mag immers niet de scrapers in de weg zitten.

De twaalf nieuwe scraper traps worden doormiddel van spin spray applicatie gecoat. Het ontwerp van de spin spray apparatuur is geperfectioneerd door Belzona en kan lokaal gefabriceerd worden. De gebruikte Belzona 1391S coating bied uitstekende corrosie bescherming. Deze uit meerdere lagen bestaande coating is aangebracht volgens de Belzona Know-How System Leaflet VPF-2 oveerstemming.