Terug naar overzicht

Duurzame nozzle reparatie

Voor een duurzame reparatie van nozzles en flenzen, biedt Belzona uitkomst. Zowel voor noodreparaties als preventieve, permanente lekkagedichting kunnen meerdere technieken en oplossingen worden ingezet. Elk toegespitst op de specifieke situatie, en snel en effectief inzetbaar. In het geval van de potentiele lekkage aan de nozzle is gekozen voor inzet van Belzona 1111 Super Metal en Belzona 1391T.

Aanleiding: Potentiële lekkage nozzle

Tijdens een inspectie bij een bedrijf in de petrochemie werd geconstateerd dat de wanddikte van een nozzle tegen het minimum aan liep door interne corrosie/erosie. Vervanging van de Nozzle was niet mogelijk vanwege de 24/7 doorgaande productie. De reparatie moest vanwege veiligheidsredenen uitgevoerd worden binnen 72 uur.

Advies reparatie nozzle

Na een locatiebezoek is het advies gemaakt om een op maat gemaakte klem/schaal te verlijmen met Belzona 1111 en daarna de klem/schaal te injecteren met de Belzona 1391T.

Om de nozzle te versterken zodat potentiele lekkages voorkomen kunnen worden is er door de specialisten van Perspect geadviseerd om op maat gemaakte schalen/klemmen om de nozzle aan te brengen. Deze zogenoemde klemmen kunnen door het sterke Belzona materiaal de functie van een Nozzle overnemen bij een lekkage.

Werkwijze reparatie nozzle

De schalen zijn verlijmd met Belzona 1111, waarna de tussenruimte tussen de nozzle en de schaal is opgevuld door het injecteren van de Belzona 1391T. Hierdoor kan de schaal de functie van de nozzle overnemen bij een lekkage. Er zijn sterkte en diktemetingen uitgevoerd om de schaal te kunnen maken. De ondergrond voorbehandeling is uitgevoerd doormiddel van Atex gecertificeerde Allmet Tools, namelijk de Rough Boy en de Straight Grinder. 


Gebruikte producten

Belzona 1111 Super Metal

Belzona 1391T

Contractor

Perspect Contracting & Services

Download onze Belzona Product Selection Guide!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Nee, geen wekelijks nieuwsbrief met veel te veel informatie. Wel maandelijks waardelijkse informatie over onze producten & diensten.