Terug naar overzicht

Fender reparatie

Onlangs heeft Perspect Benelux samengewerkt met een klant actief in de zeescheepvaart. Tijdens inspectie constateerde de klant schade aan de fenders. Deze enorme fenders, ook wel stootkussens, dienen als bescherming tussen grote vrachtschepen en andere objecten. De schade aan deze stootkussens is met succes hersteld door middel van Belzona elastomeren.

Stappen voor de succesvolle reparatie

De schade was oppervlakkig, waardoor er bij deze reparatie gekozen is voor Belzona elastomeren uit de 2000-serie. Voor materialen en objecten met rubberachtige ondergrond, waarbij een zekere mate van beweging vereist is, zijn deze elastomeren met rubber- en flexibele eigenschappen zeer geschikt. De procedure begon met het grondige reinigen en ontvetten van de beschadigde gebieden. Vervolgens werd de plek zorgvuldig gemaskeerd om een strakke afwerking te garanderen.

Met behulp van een MBX Bristle Blaster en een Roughing Brush is de juiste oppervlakteruwheid gecreëerd. Het opgeruwde gebied is met de Belzona 2911 conditioner behandeld om de plek voor te bereiden op het elastomeer. De Belzona 2111 elastomeer is vervolgens toegepast om het oppervlak te herstellen.

Dankzij deze efficiënte aanpak kon de schade in korte tijd herstelt worden. Hierdoor waren de fenders snel weer beschikbaar voor verhuur. Al met al een succesvolle, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor de fenders uit de scheepvaart.