Terug naar overzicht

Herstellen chemische opslagtank

Perspect Benelux heeft in samenwerking met Straalbedrijf SMD afgelopen week een oude opslagtank in Amsterdam opgeknapt. Deze opslagtank komt in aanraking met de chemicaliën: Oxpet feed.

Uit het uitgevoerde NDO-onderzoek aan deze opslagtank kwam naar voren dat de tank niet meer voldeed aan de huidige wet- en regelgeving. De gestelde eisen uit de EEMUA159 werden niet meer nageleefd door het falen van de dakranden. Door deze agressieve chemicaliën steeg damp van onder naar boven wat de bovenkant van de tank niet aan kon.


Vacuümstralen in ATEX-zones

Met behulp van onze Pinovo vacuümstraalunit (ATEX-gecertificeerd) zijn de tankranden volledig gereinigd van corrosie en onderliggende roestvorming. De straalmachines van Pinovo werken doormiddel van een vacuüm systeem. Hierdoor wordt het gebruikte straalgrit en het afval gelijk opgevangen. Doormiddel van een speciaal toe te voegen filter kan er met dit vacuümsysteem ook chroom-6 houdende verfsystemen veilig gestraald worden. Pinovo apparatuur is ATEX gecertificeerd voor veilig gebruik in zone 1 & 2. 

Het opvullen van de pitting gebeurde met Belzona metaalpasta

Na het stralen is de gehele oppervlakte gereinigd van vuil en werd er gewerkt aan het egaliseren van de pitting en gaten. Het herstellen van pitting corrosie is voor dit project gebeurd met de Belzona 1111 Super Metal Paste. Dit product is uitstekend geschikt voor het uitvullen van pitting. Na het uitvullen van alle pitting en gaten, werd de Belzona SuperWrap II ingezet om de tankranden te verstevigen.

Belzona Superwrap II

De Belzona SuperWrap II is een composieten oplossing die is ontworpen om zwakke of beschadigde metalen ondergronden weer sterk te maken. Dit systeem is geschikt voor veiligheidskritieke en onder druk staande systemen en kan worden gebruikt op bochten, T-stukken en andere complexe geometrieën.

Een unieke combinatie van een 100% vaste hars, koolstof- en glasvezel versterkingsfolie zorgt voor een snelle en eenvoudige toepassing. De Belzona Superwrap II is bestand tot maximaal aan temperatuur van 150 graden

Belzona 3111

De randen van de opslagtank zijn met de Belzona 3111 behandeld. Het oplosmiddelvrije systeem beschermt tegen infrarood en ultraviolette straling en industriële verontreinigende stoffen. De Belzona 3111 coating hecht aan alle typen dakbekleding en is zelfs op complexe dakbedekking toepasbaar.


Neem contact met ons op!

Ervaart u zelf ook problemen aan een opslagtank of andere industriële objecten die in aanraking komen met hoge temperaturen, of agressieve chemicaliën? Onze Belzona specialisten staan klaar om u te adviseren! Vanuit jarenlange ervaring is er een netwerk opgebouwd aan betrouwbare contractors, zoals SMD die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van Belzona projecten! Belzona biedt de oplossing voor uw industriële uitdagingen