Terug naar overzicht

Internal lining production vessel

Met de internal lining van een production vessel is deze duurzaam tegen invloeden van cruid oil, hydro carbons en proceschemicaliën beschermd. De hierbij toegepaste twee componenten coatings zijn de Belzona 1391 T en Belzona 1391 S; beide ontworpen voor apparatuur die onder continue onderdompeling staat.

Hoge chemische resistentie
De Belzona 1391 S is daarbij bestand tot temperaturen tot 110°C, de Belzona 1391 T zelfs voor continue onderdompeling tot 130°C. De bij de internal lining van de production vessel toegepaste Belzona coatings bieden daarnaast een hoge weerstand tegen zowel erosie en corrosie, en een hoge chemische resistentie.

Aanleiding internal lining production vessel

De production vessel is bestemd voor cruid oil. De samenstelling daarvan tast het metalen binnenwerk aan. De production vessel moet derhalve langdurig beschermd worden tegen invloeden van deze cruid oil, hydro carbons en proceschemicaliën.

Advies

Voor de internal lining van de production vessel is geadviseerd een combinatie van de Belzona 1391 T en Belzona 1391 S coating toe te passen. Beide twee componenten producten bieden zowel een hoge chemische resistentie als een hoge erosie bestendigheid. Daarnaast zijn zowel de Belzona 1391 T als Belzona 1391 S bestand tegen full immersion condities tot 110°C. Doordat de producten geen oplosmiddelen bevatten, kunnen deze snel en eenvoudig worden geappliceerd in de besloten ruimten.

Werkwijze internal lining

Na het grit stralen volgens de Belzona Instruction For Use en Method Satement, zijn via hand applicatie de lasnaden en nozzles voorzien van een stripe coat Belzona 1391 T. Daarna werd met behulp van hot-airless spray 2 lagen van de Belzona 1391 S over het gehele oppervlak aangebracht. Vervolgens is er op de bodem 1 laag van de Belzona 1391 T als slijtvaste laag ter bescherming van het sand-jetting systeem met de hand aangebracht.

Industrie

Petrochemie, Botlek

GEBRUIKTE PRODUCTEN

Belzona 1391 T
Belzona 1391 S