Terug naar overzicht

Refurbished warmtewisselaar

Een warmtewisselaar in een suikerfabriek had last van ernstige corrosie en vertoonde tekenen van aanzienlijke wandverdunning. Om de warmtewisselaar in de juiste staat te brengen, moest deze hersteld en beschermd worden.

Het verlies aan het oppervalk werd hersteld met de Belzona 1511 (Super HT-Metal) coating. Deze coating is resistent tegen corrosie én een breed scala aan chemicaliën. De herstelde warmtewisselaar kon nog een goede beschermlaag gebruiken. Met een proefvlak werd het effect van de Belzona 1391S coating getest. Er werd gezocht naar een coating die langdurige bescherming bied tegen corrosie en erosiebescherming bij hoge temperaturen.

Om de stalen onderdelen van een coating te voorzien, zijn deze eerst gestraald. Vervolgens zijn ze twee keer gewassen met Saltaway en gedeïoniseerd water. Na beide wasbeurten is het oppervlak droog geblazen. Deze behandeling bracht de onderdelen in de juiste conditie om gecoat te worden. Nadat de coating aangebracht is, is het een kwestie van wachten.

Twee jaar later is het tijd om het proefvlak te inspecteren. De inspectie wijst uit dat het proefvalk in perfecte staat verkeerd. Dit effect wilde de klant graag voor de hele warmte wisselaar, hij gaf groen licht om de hele warmtewisselaar te renoveren.

Download onze Belzona Product Selection Guide!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Nee, geen wekelijks nieuwsbrief met veel te veel informatie. Wel maandelijks waardelijkse informatie over onze producten & diensten.