Terug naar overzicht

Reparatie cavitatie schade vessel

Volledig herstel vessel na vakkundige reparatie cavitatie schade (erosie en pitting corrosie) met Belzona 1311 Ceramic R-Metal en Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer. Deze combinatie van Belzona producten biedt zowel een hoge erosie resistentie (Belzona 1311 Ceramic R-Metal is voorzien van keramische deeltjes), maar ook bescherming tegen cavitatie.

De bij de reparatie van de cavitatie schade toegepaste Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer is een flexibele rubbermateriaal dat beschermt tegen slijtage, cavitatie, erosie en corrosie. Na reparatie van de vessel, is deze weer volledig operationeel en duurzaam beschermd tegen verdere cavitatie schade.

Aanleiding reparatie cavitatie schade vessel

De ophanging van scheepsschroef vertoonde hevige cavitatie schade. Door de vorm van de roerder en de schroef leidde dit tot zware erosie en pitting corrosie aan de vessel.

Advies reparatie vessel

Na inspectie is het advies gegeven de lokale schade te repareren met Belzona 1311 Ceramic R-Metal. Na reparatie van de vessel is aangeraden deze te voorzien van een flexibel systeem ter bescherming tegen verdere cavitatie schade. Hiertoe is 1 onderlaag Belzona 1341 en Belzona 2141 ACR-Fluid Elastmer als flexibele top coat voorgesteld.


Werkwijze reparatie cavitatie schade

Na metingen van het zout / chloride gehalte met een Bresle test bleken de waarden te hoog te zijn. Het oppervlak is ontzout met behulp van Belzona Saltaway en daarna gespoeld met Demin water. Vervolgens is het oppervlakte gestraald conform Belzona specificaties. De door cavitatie ontstane pitting corrosie is uitgevuld met Belzona 1311 Ceramic R-Metal. Daarna zijn er twee lagen van de Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer gecoat.


Industrie

Scheepvaart, Nederland

Gebruikte producten

Belzona Saltaway
Belzona 1311 Ceramic R-Metal
Belzona 2141 ACR-Fluid Elastomer

Contractor

Perspect Contracting & Services B.V.