Terug naar overzicht

Reperatie en bescherming tubeplates/tubesheets

Het probleem

Tijdens een inspectie op een schip werden er zware beschadigingen aangetroffen aan 2 tubeplates. Het personeel van dit schip had gelukkig genoeg Belzona producten op voorraad om behalve te repareren, ook duurzaam te kunnen beschermen.

Belzona 1111 – reparatie

De beschadigde plekken van de tubeplates werden gerepareerd door gebruik van de Belzona 1111. De Belzona 1111  is een twee-componenten pasta die wordt ingezet voor herstel, verlijming en reparatie van machines, installaties en metalen onderdelen.

dit product is bestand tegen een groot aantal chemicaliën en corrodeert niet. Het is tijdens de applicatie zowel makkelijk te mengen als aan te brengen; de metaalpasta kan met conventionele gereedschappen worden verwerkt.


Belzona 1321 – duurzaam beschermen

Nadat de beschadigde plekken gerepareerd waren, moesten de tubeplates nog duurzaam beschermt worden. Door de tubeplates duurzaam te beschermen kunnen soortgelijke reparaties in de toekomst voorkomen worden.

Om een duurzame bescherming van de tubeplates te kunnen realiseren, werd er in deze specifieke situatie gekozen voor gebruik van de Belzona 1321. Dit product biedt namelijk langdurige erosie- en corrosiebescherming aan metalen oppervlakken. Daarnaast is dit product ook een oplosmiddelvrije epoxy coating die naast bescherming tegen erosie en corrosie, ook weerstand tegen talloze chemicaliën biedt.


Eindresultaat

Binnen 2 dagen was de volledige applicatie aan beide tubeplates uitgevoerd. Er was 1 dag nodig voor het repareren van de plekken en 1 dag voor het duurzaam beschermen van de tubeplates. 

Vervanging van versleten of verslechterde apparatuur is kostbaar: in tijd, geld en grondstoffen. Vandaar dat Belzona zich sinds haar oprichting in 1952 richt op het ontwikkelen van innovatieve producten voor het repareren, beschermen én verbeteren van machines en gebouwen.


Application know how / gebruiksaanwijzing

Hieronder staan 2 te downloaden documenten, deze documenten bevatten o.a. de gebruiksaanwijzing voor het repareren en beschermen van aangetaste tubeplates.

  • Application know how – reparatie
  • Application know how – coating