Terug naar overzicht

Non-solventen


In de zware industrie worden non-solventen vaak gebruikt in verschillende processen en toepassingen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de industrie en de processen die worden uitgevoerd.

Voorbeelden van het gebruik van non-solventen in de zware industrie:

  1. Reiniging van industriële apparatuur: In de zware industrie is het reinigen van apparatuur en oppervlakken vaak een cruciale stap om de operationele efficiëntie te handhaven en de levensduur van de apparatuur te verlengen. Non-solventen kunnen worden gebruikt in reinigingsoplossingen om hardnekkig vuil, vet, olie en andere verontreinigingen te verwijderen van machines, leidingen, tanks, en andere apparatuur. Deze non-solventen kunnen bijvoorbeeld dienen als additieven in reinigingsmiddelen om de reinigingskracht te verhogen zonder agressieve oplosmiddelen te gebruiken die schadelijk kunnen zijn voor de apparatuur of het milieu.
  2. Bescherming van oppervlakken: In de zware industrie worden oppervlakken vaak blootgesteld aan extreme omstandigheden, zoals hoge temperaturen, chemische blootstelling en mechanische belasting. Non-solventen kunnen worden gebruikt als coatings of beschermende behandelingen om oppervlakken te beschermen tegen corrosie, erosie, slijtage en andere vormen van schade. Deze coatings kunnen worden aangebracht op metalen, beton, kunststoffen en andere materialen om hun duurzaamheid en levensduur te verbeteren.
  3. Additieven in smeermiddelen en koelmiddelen: In de zware industrie worden smeermiddelen en koelmiddelen gebruikt om wrijving te verminderen, slijtage te minimaliseren en de prestaties van machines en apparatuur te verbeteren. Non-solventen kunnen worden gebruikt als additieven in smeermiddelen en koelmiddelen om hun eigenschappen te verbeteren, zoals viscositeit, thermische stabiliteit, en corrosiebescherming. Deze additieven kunnen bijvoorbeeld dienen als verdikkingsmiddelen om smeermiddelen te stabiliseren bij hoge temperaturen of als anti-corrosie additieven om metalen onderdelen te beschermen tegen corrosie.
  4. Reiniging van processtromen: In de zware industrie worden processtromen vaak gereinigd om verontreinigingen te verwijderen en de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Non-solventen kunnen worden gebruikt als additieven in reinigingsoplossingen om de efficiëntie van het reinigingsproces te verbeteren en de verwijdering van verontreinigingen te vergemakkelijken. Deze non-solventen kunnen bijvoorbeeld dienen als co-solventen om de oplosbaarheid van verontreinigingen te verbeteren of als emulgatoren om olieachtige verontreinigingen te verwijderen uit waterige oplossingen.

Over het algemeen spelen non-solventen een belangrijke rol in de zware industrie door bij te dragen aan de reiniging, bescherming, smering en kwaliteitscontrole van processen en apparatuur. Hun eigenschappen kunnen worden aangepast en gebruikt om specifieke operationele uitdagingen aan te pakken en de efficiëntie en betrouwbaarheid van industriële processen te verbeteren.