Ceramic coating

Wij van Perspect Benelux zijn de enige erkend Belzona distributeur in Nederland, België en Luxemburg. Met bijna 30 jaar ervaring in de markt, bieden wij hoogwaardige oplossingen voor de reparatie, bescherming en verbeteringen in de zware industrie. Op deze pagina vind u meer informatie over onze ceramic coatings ook wel keramische coatings genoemd en hoe deze een bijdrage leveren aan de zware industriële sector.

Wat is een ceramic/keramische coating?

Ceramic coatings zijn innovatieve beschermingslagen die worden aangebracht op verschillende oppervlakken om deze te beschermen tegen slijtage, corrosie, chemische aantasting en hoge temperaturen. De coatings zijn samengesteld uit geavanceerde materialen die een sterke, duurzame barrière vormen, waardoor de levensduur van uw apparatuur aanzienlijk wordt verlengd en onderhoudskosten worden gereduceerd.

Typen ceramic coating van Belzona

Belzona biedt een uitgebreid assortiment keramische coatings, elke afgestemd op specifieke industriële behoeften:

Belzona 1321 keramisch gevulde epoxy coating

Een 2-componenten keramisch gevulde epoxy coating ontworpen voor erosie- en corrosieweerstand van metalen oppervlakken. Deze coating biedt uitstekende bescherming tegen slijtage en ernstige mechanische invloeden

Belzona 5821 epoxy gebaseerde keramisch gevulde coating

Een hoogwaardige, epoxy-gebaseerde keramisch gevulde coating die aangebracht kan worden met een kwast of spuit voor de bescherming van zowel metalen als niet-metalen oppervlakken onder verschillende bedrijfsomstandigheden, inclusief onderdompeling

Deze 2-componenten epoxy-composiet materiaal bevat slijtvast keramische aggregaten en is ontworpen voor de reparatie en bescherming van metalen oppervlakken die lijden onder zware slijtage en mechanische belasting

belzona 1392

Een hittebestendige epoxy coating die bescherming biedt tegen erosie, corrosie en chemische aantasting bij hoge temperaturen tot 120°C. Deze coating is ideaal voor gebruik in omgevingen met hoge temperatuur en chemische blootstelling

Toepassingen van onze ceramic coatings

De veelzijdigheid van Belzona’s keramische coatings stelt ze in staat om een breed scala aan industriële behoeften te vervullen. Of het nu gaat om bescherming tegen mechanische slijtage of chemische aantasting, onze coatings bieden effectieve oplossingen in diverse sectoren:

Olie en gas

 • Leidingen en tanks: beschermt tegen corrosieve stoffen zoals zoutwater en chemische producten. Dit is belangrijk voor de duurzaamheid en veiligheid van uw infrastructuur
 • Boorapparatuur: verlengt de levensduur van apparatuur die wordt blootgesteld aan hoge slijtage en corrosieve milieus.

Maritiem:

 • Scheepsrompen en ballasttanks: bescherming tegen destructieve werking van zout water, waarmee u de onderhoudsfrequentie en kosten drastisch worden verminderd.
 • Dekken en opbouw: verhoogt de weerstand tegen chemische aantasting en mechanische slijtage.

Energie:

 • Windturbinebladen: beschermt de bladen tegen erosie door regen en corrosieve atmosferen, waardoor de efficiëntie en levensduur van de turbines worden verhoogd. (bekijk case: reparatie rotorbladen motor)
 • Krachtcentrales: beschermt cruciale onderdelen zoals generatoren en turbines tegen hitte en chemische aanslagen.

Water- en afvalbeheer

 • Pompen en kleppen: verlengde levensduur van pomp- en klepsystemen door bescherming tegen chemische aantasting en slijtage.
 • Waterbehandelingsinstallaties: coatings bieden een effectieve oplossing tegen de agressieve omgevingen in afvalwaterbehandelingsinstallaties.

Voordelen van Belzona’s ceramic coatings:

 • Uitstekende corrosieweerstand: Beschermt apparatuur en structuren tegen corrosie, waardoor de levensduur verlengt wordt en onderhoudskosten gereduceerd worden.
 • Hoge temperatuurbestendigheid: De coatings zijn bestand tegen extreme hitte en kou, wat de bruikbaarheid in diverse omgevingen versterkt.
 • Chemische bestendigheid: Ideaal voor omgevingen waar apparatuur aan agressieve chemicaliën wordt blootgesteld, zoals in de chemische industrie en afvalwaterbeheer
 • Slijtvastheid: De coatings bieden superieure bescherming tegen mechanische slijtage, wat belangrijk is voor bewegende onderdelen en oppervlakken die vaak aan contact onderhevig zijn.

Waarom kiezen voor ceramic coating van Belzona?

Bij Perspect Benelux staan kwaliteit en klanttevredenheid voorop. Als erkende distributeur van Belzona bieden wij niet alleen hoogwaardige producten, maar ook deskundige technische ondersteuning en training aan onze klanten. Ons team van experts helpt u bij de selectie van de juiste coatingoplossing voor uw specifieke behoeften en begeleidt u gedurende het hele applicatieproces.

Innovatief en gespecialiseerd in Belzona

Met bijna drie decennia aan ervaring en diepgaande kennis op het gebied van beschermende coatings, begrijpt Perspect Benelux de unieke uitdagingen van verschillende industrieën. Onze op maat gemaakte oplossingen zijn ontworpen om operationele efficiëntie te verhogen en onderhoudskosten te verlagen. Dit heeft ons geholpen om sterke en langdurige relaties met onze klanten op te bouwen.

Duurzame coatings

Onze keramische coatings dragen bij aan een duurzamere wereld door de levensduur van apparatuur te verlengen en de noodzaak voor vervanging te verminderen. Dit resulteert in minder afval en een efficiënter gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Bekijk ook onze waterdichte coatings, voedselveilige coatings en hittebestendige coatings.

Contact opnemen met Perspect Benelux

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze keramische coatings en hoe ze uw bedrijf kunnen helpen om efficiënter en duurzamer te opereren? Neem dan contact met ons op. Ons team van specialisten staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u van de nodige ondersteuning te voorzien.