Terug naar overzicht

ASME PCC-2

ASME PCC-2 staat voor “ASME (American Society of Mechanical Engineers) Post Construction Committee 2”. Het is een commissie die richtlijnen en standaarden ontwikkelt met betrekking tot reparatie van apparatuur en installaties na constructie.

Wanneer is ASME PCC-2 van toepassing?

De ASME PCC-2-normen zijn van toepassing op verschillende industriële sectoren, waaronder de olie- en gasindustrie, chemische industrie, energieopwekking en meer. Deze normen bieden richtlijnen voor het uitvoeren van reparaties aan drukapparatuur, pijpleidingen, tanks en andere constructies na installatie, om hun integriteit en functionaliteit te herstellen of te behouden.

ASME PCC-2-normen omvatten procedures, richtlijnen en technieken voor verschillende soorten reparaties, waaronder mechanische reparaties, lasreparaties, composietreparaties en meer. Ze worden breed gebruikt in de industrie om ervoor te zorgen dat reparaties worden uitgevoerd volgens geaccepteerde technische normen en om de veiligheid en betrouwbaarheid van de apparatuur te waarborgen.

Product met ASME PCC-2

Cases met ASME PCC-2

Ook interessant: ISO 248917