Terug naar overzicht

Wolfraamcarbide

Wolfraamcarbide is een chemische verbinding die bestaat uit wolfraam en koolstof, met de chemische formule WC. Het is een van de hardste verbindingen die bekend zijn, met een zeer hoge hardheid en slijtvastheid. Deze eigenschappen maken wolfraamcarbide zeer geschikt voor gebruik in toepassingen waar extreme hardheid en slijtvastheid vereist zijn.

Wolfraamcarbide wordt veel gebruikt in de productie van snijgereedschappen, boren, frezen, walsrollen, slijpwielen en andere gereedschappen die worden gebruikt in metaalbewerking, houtbewerking, mijnbouw en andere industriële processen. Het wordt ook vaak toegepast als versterkend materiaal in harde legeringen, coatings en slijtvaste bekledingen om de prestaties en levensduur van componenten te verbeteren.

Wolfraamcarbide in Belzona producten

Wolfraamcarbide wordt soms gebruikt als een van de ingrediënten in de composieten en coatings die Belzona produceert.

Belzona maakt gebruik van de uitzonderlijke hardheid en slijtvastheid van wolfraamcarbide in verschillende producten, zoals slijtvaste bekledingen en reparatiematerialen. Deze producten worden toegepast in industriële omgevingen waar slijtage een probleem vormt, zoals in de mijnbouw, de olie- en gasindustrie, de energiesector en de productie van chemicaliën.

Enkele specifieke toepassingen van wolfraamcarbide in Belzona-producten zijn onder meer:

  • Slijtvaste bekledingen: Onze coatings die wolfraamcarbide bevatten, worden gebruikt om oppervlakken te beschermen tegen abrasieve slijtage, erosie en corrosie. Deze coatings worden vaak toegepast op pompen, leidingen, kleppen, turbines en andere apparatuur die wordt blootgesteld aan slijtage.
  • Reparatie van versleten onderdelen: Wij leveren ook belzona-reparatiematerialen die wolfraamcarbide bevatten, waarmee versleten onderdelen kunnen worden gerepareerd en versterkt. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast op versleten assen, tandwielen, matrijzen en andere componenten om hun levensduur te verlengen.
  • Anti-slip oplossingen: Daarnaast bieden we ook anti-slip coatings die zijn versterkt met wolfraamcarbide deeltjes. Deze coatings worden gebruikt op vloeren, loopbruggen, trappen en andere oppervlakken om de veiligheid te verbeteren door het risico op uitglijden te verminderen.

Producten die wolfraamcarbide bevatten:

  • Belzona 1811 (Ceramic Carbide FP): Dit is een oplosmiddelvrije, tweecomponenten polymeercomposiet versterkt met wolfraamcarbide deeltjes. Het wordt gebruikt voor de bescherming en reparatie van metaaloppervlakken die blootstaan aan abrasieve slijtage, erosie en corrosie.
  • Belzona 1812 (Ceramic Carbide): Dit product is vergelijkbaar met Belzona 1811, maar heeft een hoger gehalte aan wolfraamcarbide deeltjes voor nog betere slijtvastheid. Het wordt gebruikt voor de bescherming van apparatuur in veeleisende omgevingen met intense slijtage.
  • Belzona 1321 (Ceramic S-Metal): Dit is een slijtvaste coating op basis van een epoxy-polymeer gemengd met wolfraamcarbide en andere slijtvaste materialen. Het wordt gebruikt voor de bescherming van metalen oppervlakken tegen erosie, corrosie en slijtage, en kan worden toegepast op complexe geometrieën.
  • Belzona 1321 Ceramic Base Metal: Een product dat vergelijkbaar is met Belzona 1321, maar geoptimaliseerd voor hechting op metalen substraten. Het biedt uitstekende bescherming tegen erosie, corrosie en slijtage in industriële omgevingen.

Advies nodig van een expert?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag technisch advies om te kijken welke producten passen bij uw probleem. U kunt ons bellen op 078 303 19 20 maar ook mailen met eventuele foto’s van het probleem. Zo kan ons technisch adviseer direct met u meekijken en een oplossing voorstellen.