Terug naar overzicht

Wrapping

Wrapping, ook wel bekend als “pipeline wrapping”, verwijst naar een techniek waarbij een pijpleiding wordt omwikkeld met een speciaal materiaal om bescherming te bieden tegen corrosie, mechanische schade of andere vormen van degradatie. Dit proces wordt vaak toegepast in verschillende industrieën, waaronder de olie- en gasindustrie, waterbehandeling, chemische industrie en infrastructuur.

Het wrapping-proces kan verschillende doelen dienen:

  1. Corrosiebescherming: Een van de belangrijkste toepassingen van wrapping is het bieden van bescherming tegen corrosie. Door de pijpleiding te omwikkelen met een corrosiebestendig materiaal, zoals een polymeerfolie of tape met anticorrosieve eigenschappen, wordt het metaal beschermd tegen direct contact met corrosieve stoffen in de omgeving, zoals water, chemicaliën of bodem.
  2. Mechanische bescherming: Wrapping kan ook worden gebruikt om pijpleidingen te beschermen tegen mechanische schade, zoals krassen, deuken of impact. Het omhullende materiaal fungeert als een barrière die de pijpleiding beschermt tegen externe krachten, bijvoorbeeld bij het passeren van ruwe terreinen of ondergrondse toepassingen.
  3. Isolatie: In sommige gevallen kan wrapping worden gebruikt voor thermische isolatie. Door de pijpleiding te omwikkelen met een isolerend materiaal kan warmteverlies worden verminderd of kunnen gevoelige componenten worden beschermd tegen extreme temperaturen.
  4. Elektrische isolatie: Wrapping kan ook worden gebruikt voor elektrische isolatie, waarbij de pijpleiding wordt beschermd tegen elektrische geleiding of corrosie veroorzaakt door elektrische stromen.

Het wrapping-proces kan verschillende methoden omvatten, afhankelijk van de specifieke toepassing en de vereisten van de pijpleiding. Dit kan handmatig worden gedaan met behulp van tape of folie die rond de pijpleiding wordt gewikkeld, of het kan machinaal worden uitgevoerd met behulp van gespecialiseerde wrapping-apparatuur.

Over het algemeen biedt wrapping een kosteneffectieve en efficiënte manier om de levensduur en integriteit van pijpleidingen te verbeteren door bescherming te bieden tegen corrosie, mechanische schade en andere vormen van degradatie.

Wrapping met Belzona


Belzona SuperWrap II is een geavanceerd systeem dat is ontworpen om de sterkte te herstellen van gecorrodeerde, verzwakte en uitgeholde pijpen en tankwanden. Het voldoet aan zowel de ISO 24817– als de ASME PCC-2-normen, wat aantoont dat het aan strenge industriële standaarden voldoet. De applicatie van dit systeem wordt alleen uitgevoerd door gecertificeerde professionals om ervoor te zorgen dat het correct wordt geïmplementeerd.

Dit krachtige systeem is met name geschikt voor de snelle on-site reparatie van apparatuur binnen industrieën zoals olie & gas, energie en scheepvaart. Belzona SuperWrap II biedt niet alleen een uitstekende weerstand tegen corrosie en chemicaliën, maar is ook specifiek ontworpen voor zowel wrap- als patchreparaties. Dit maakt het uiterst veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen.

Het systeem is beschikbaar in drie verschillende harsgraden, namelijk Belzona 1981, Belzona 1982 en Belzona 1983, waardoor het geschikt is voor gebruik bij temperaturen tot 150°C (302°F). Hierdoor kan het worden toegepast in een breed scala aan omgevingen en operationele omstandigheden.

Enkele van de toepassingen van Belzona SuperWrap II zijn onder meer:

  • Het gebruik als composiet leidingwrap systeem voor het repareren van complexe geometrieën van buizen, inclusief buigen, rechte stukken en tees.
  • Het uitvoeren van compatibele patchreparaties op grote diameter pijpen (meer dan 600 mm) en tankwanden.
  • Het repareren van through wall defects en near through wall defects op pijpleidingen en tankwanden, wat essentieel is voor het behoud van de integriteit van deze systemen.

Case met de Belzona Superwrap II:

Kortom, Belzona SuperWrap II biedt een betrouwbare en effectieve oplossing voor het herstellen van beschadigde pijpen en tankwanden, waardoor de levensduur en betrouwbaarheid van apparatuur in verschillende industriële omgevingen worden verlengd